Akvizici společnosti Activision Blizzard už chce zablokovat i skupina hráčů
Novinka Akvizici společnosti Activision Blizzard už chce zablokovat i skupina hráčů

Akvizici společnosti Activision Blizzard už chce zablokovat i skupina hráčů

Jan Urbančík

Jan Urbančík

15
Platformy Windows PC Xbox Xbox Series X|S Xbox Xbox One

Podle nich by ohrozila hospodářskou soutěž.

Reklama

Nákup firmy Activision Blizzard ze strany Microsoftu je téma, o kterém se mluví prakticky od začátku tohoto roku, kdy byla akvizice oznámena. To ještě ale asi nikdo ze zúčastněných netušil, jak velké problémy nastanou, a že se dokončení možná poněkud protáhne. Microsoft totiž čelí kritice nejen ze strany Sony, ale také evropských a amerických úřadů. Před dvěma týdny navíc americká Federální obchodní komise oznámila, že celou věc posílá k soudu. A teď přichází další problém, který bychom asi úplně nečekali.

Magazín Axios totiž informoval o tom, že se akvizici pokouší zablokovat i skupina 10 hráčů ze Spojených států. Podle nich by ohrozila hospodářskou soutěž, což by prý vedlo ke zvýšení cen, menší inovaci, menší kreativitě, menšímu výběru zákazníka, méně hrám celkově a dalším negativním efektům. Zajímavé je, že má jít o hráče, kteří z velké části na Xboxu vůbec nehrají, někteří z nich používají různá zařízení, ale 4 výhradně PlayStation.

Axios každopádně oslovil protikartelového experta a profesora na Michiganské právnické škole Daniela Cranea, podle něhož není nová žaloba problém:

"FTC už podala žalobu, aby zablokovala Microsoft/Activision, takže si upřímně nejsem jistý, proč tito hráči utrácí peníze, aby sami žalobu podali."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama