Alan Wake 2 je ve finální fázi vývoje
Alan Wake 2 Novinka Alan Wake 2 je ve finální fázi vývoje

Alan Wake 2 je ve finální fázi vývoje

Jan Urbančík

Jan Urbančík

6
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

U všech ostatních projektů Remedy teprve ověřuje koncept.

Reklama

Společnost Remedy zveřejnila finanční výsledky za první čtvrtletí roku 2023 a s ním už tradičně také komentář k aktuálním projektům, kterých finské studio nemá vůbec málo. Tím nejbližším je samozřejmě Alan Wake 2, jenž byl oznámen na akci The Game Awards v roce 2021, ale od té doby jsme o projektu právě kromě finančních zpráv příliš neslyšeli. Remedy nicméně soustavně ujišťovalo, že hra vyjde letos, a tak tomu je i nyní. Dozvěděli jsme se, že je hra ve finální fázi plné produkce a momentálně na ní pracuje maximální počet zaměstnanců. Ti se budou postupně přesouvat k jiným projektům s tím, jak se bude blížit vydání. Doufejme tedy, že na ukázku gameplay, který jsme stále neměli možnost vidět, už nebudeme muset čekat dlouho.

"Alan Wake 2 je na cestě stát se skvělou hrou a všichni v Remedy jsou z ní nadšení," řekl ke hře šéf společnosti Tero Virtala. "Přestože ještě zbývá nějaká práce, jsem ohromen její kvalitou a rychlostí vývoje."

Dalším projektem je Control 2, ten se v lednu přesunul do fáze proof-of-concept, přičemž vývoj se soustředil na budování světa, herní mechaniky a cíle vizuální stránky. Kooperativní titul ze světa Controlu s kódovým označením Condor je také ve fázi ověření konceptu.

To samé můžeme říct o free-to-play kooperativní PvE střílečce s označením Vanguard, která už se v této fázi ale nachází nějakou dobu. Během posledních měsíců došlo k posílení týmu, včetně vedení. Vývojáři se zaměřili především na jádro hratelnosti a celkový game design.

Posledním projektem jsou pak remaky prvních dvou dílů série Max Payne. I tady během prvního kvartálu došlo k posunu do fáze proof-of-concept, práce jde údajně dobře a vývojářský tým se bude postupně rozšiřovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama