Alan Wake: American Nightmare v detailech
Alan Wake Novinka Alan Wake: American Nightmare v detailech

Alan Wake: American Nightmare v detailech

Michal Maliarov

Michal Maliarov

4

O nástupce skvělého thrilleru Alan Wake se poslední dobou mluví velmi aktivně, o samotném titulu toho ale moc známo není. Nyní jsme se konečně dočkali prvních detailů.

Reklama

Podle časopisu Xbox World se exkluzivní XBLA pokračování drží trochu jiných kolejí, než na jaké jsme zvyklí z původní hry. Velkou inspirací pro vyprávění příběhu a celkovou atmosféru posloužily akční historky ve stylu filmu Od soumraku do úsvitu a jiná tvorba režisérů Quentina Tarantina a Roberta Rodrigueze.

American Nightmare se vrátí k původnímu konceptu částečně otevřeného světa, kde se hráč bude pohybovat a často vracet do již navštívených míst. Celkově má být hra mnohem větší a obsáhlejší, než kterákoliv epizoda z prvního dílu.

Příběh se odehrává dva roky po událostech z jedničky. Od té doby, co se Alan vydal po stopách své manželky a vstoupil do kontaktu s temnou silou se ze známého spisovatele stala legenda, kterou udržují naživu sami fanoušci. Vymyšlený příběh pojednává o tom, jak Alan Wake vstoupil do lesů městečka Bright Falls a vyšel ven jakožto sériový vrah Mr. Scratch.

Stejně jako v případě každé městské legendy i zde najdeme háček. Vyřknutí jména vraha příliš často jej má přivolat, a jelikož je Bright Falls místem značně tajemným a fantaskním, kde se sny přeměňují na realitu, zlý dvojník se opravdu objeví a šine si to horou mrtvol k vaší manželce. A je na vás, abyste jej zastavili.

Titul má opravdu velký smysl především pro hráče, kteří již konzolovou exkluzivitu mají za sebou, jelikož se zde vyjasňuje, co se stalo s manželkou Alice i naším agentem Barrym po událostech v původní hře. Bude tedy téměř nutností první titul dohrát, abyste pochopili všechny souvislosti.

Časopis také odhaluje, že se systém soubojů takřka nezměnil a stále kombinuje útoky světla a regulérních zbraní. Nepřátelé však nyní na světlo reagují jinak a nutí hráče často měnit taktiku, což je rozhodně dobře. Do arzenálu se nám přidá ultimátní kuše, která dokáže prostřelit temnotu obklopující většinu nepřátel a užijeme si i Uziny, samopaly a hřebíkomety. Zkrátka pokračování jak má být.

Alan Wake: American Nightmare se připravuje zatím exkluzivně pro konzoli Xbox360 na příští rok. Po ohlášení PC verze prvního dílu je ale dost možné, že časem dorazí i na naši platformu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama