Alan Wake zmizí z prodeje z důvodu vypršení licence na použitou hudbu
Alan Wake Novinka Alan Wake zmizí z prodeje z důvodu vypršení licence na použitou hudbu

Alan Wake zmizí z prodeje z důvodu vypršení licence na použitou hudbu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

29

Jestli hru vlastníte, zůstane vám, ale už ji nepůjde koupit. Tvůrci však usilují o to, aby licenci obnovili a Alan Wake byl opět k dostání.

Reklama

Občas se stane, že některé tituly musí zmizet z prodeje, protože obsahují hudbu, v jejímž případě vyprší licence na její použití. Nemůžete zkrátka prodávat hru, která obsahuje skladby, na něž již nemáte licenci, protože byla pořízena jen na určité časové období. Stejný osud nyní potkal thriller Alan Wake od Remedy. Po 15. květnu zmizí hra z digitální distribuce a neměla by být k dispozici ani v krabicové verzi, přičemž problém s licencemi zasáhne verzi pro PC i Xbox 360.

Samostatnému spin-offu Alan Wake's American Nightmare se potíže vyhnou, takže bude nadále k dispozici. To proto, že v případě American Nightmare vyjednávali o využití licencované hudby sami tvůrci z Remedy, zatímco v případě samotného Alana Wakea nad ní neměli kontrolu. Obnovení patřičných licencí je tedy o poznání složitější.

Na oficiálním fóru Remedy se dočteme, že by vývojáři chtěli obnovit licence na hudbu ve hře, aby se Alan Wake mohl vrátit do prodeje. Zatím ale nelze říct, kdy k tomu dojde.

Při této příležitosti začínají v různých obchodech akce, díky nimž lze se slevou pořídit samotného Alana Wakea, všechny DLC balíčky i Alan Wake's American Nightmare. Nejvýraznější z nich je nepochybně Steam, na němž budou tituly od dnešních 19:00 k dispozici s 90% slevou. Všechny akce přitom potrvají do 15. května, kdy začne Alan mizet z obchodů.

Samozřejmě platí, že jestli už Alana Wakea vlastníte nebo si ho stihnete koupit během nadcházejících slevových akcí, zůstane vám a budete ho moci nadále hrát. Třeba v případě Steamu či Xbox Store Alan Wake zmizí z obchodu, ale ve vaší knihovně bude nadále k dispozici.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama