Alien: Isolation konečně oficiálně s trailerem i obrázky
Alien: Isolation Novinka Alien: Isolation konečně oficiálně s trailerem i obrázky

Alien: Isolation konečně oficiálně s trailerem i obrázky

Michal Burian

Michal Burian

53

Nečekejte od toho žádnou střílečku, tohle bude survival akce s robustným systémem pro výrobu předmětů <strong>+ gameplay záběry</strong>.

Reklama

Tak to máme konečně potvrzené. Alien: Isolation bude hororová akce z pohledu první osoby, ve které se vžijeme do kůže hrdinky Amandy Ripleyové, dcera Elleny Ripleyové, která se krátce objevila i ve filmu Vetřelci z roku 1986 od Jamese Camerona.

Alien: Isolation je ve vývoji ve studiu Creative Assembly (autoři série Total War) tři roky a vyjde koncem letošního roku ve verzích pro PC, PlayStation 4, Xbox One, PS3 a Xbox 360.

Podle slov Segy jde o nejambicióznější titul Creative Assembly. Potvrzeny byly i dřívější detaily, které odhalil Microsoft na stránkách Xbox Live Marketplace.

Po příběhové stránce nabídne Alien: Isolation atmosféru s neustálým strachem a smrtelné nebezpečí. Patnáct let po událostech z prvních Vetřelců se dcera Elleny Ripleyové, Amanda, musí pustit do zoufalého boje o přežití, aby odhalila pravdu ohledně zmizení její matky. V kůži Amandy budete svědky paniky a zoufalých obyvatel, kteří se obávají nepředvídatelných a nemilosrdných vetřelců. Budete muset sbírat zásoby, improvizovat a myslet, abyste přežili a dostali se dál. Nakonec nepůjde ani tak o samotné poslání/misi, ale o to, abyste prostě zůstali naživu.

Sega nově prozradila, že se hra bude skutečně odehrávat na chátrající obchodní stanici Sevastopol, kam se vydá Amanda se svou posádkou z Weyland-Yutani, aby získala potřebné záznamy a data. Při prozkoumávání obchodní stanice ale narazí na Xenomorfa. Není zatím jasné, jak se sem dostal, jisté je, že je nebezpečný a Amanda si na něj musí dávat velký pozor.

S větší části má jít o survival hru, kde nebudete mít moc nábojů, natož nějaké suprové střelné zbraně. Spolehnout se tak budete muset na výrobu předmětů (robustný crafting systém) a na sebeobranu. Vašim největším úkolem tak bude schovávání se, utíkání a čas od času i nějaký ten boj. Chybět nebudou ani NPC postavy, s nimiž se budete postupně seznamovat. Zatím není jasné, jak moc vám budou moci pomoci a zda od nich můžete vůbec něco očekávat.

Podle zahraničních kolegů, kteří byli přítomni na prezentaci s představením hry, se tvůrcům daří vytvářet skutečně hororovou hru. Při hraní se vám zvýší tepová frekvence a začnou se vám potit dlaně. I novináři potvrzují, že to nebude úplně tak střílečka, budete muset utíkat potemnělými chodbami a větráky a různě se skrývat.

Tvůrci dále prozradili, že se budete moci rozhodnout, jak se s jednotlivými situacemi vypořádáte a zda vůbec budete chtít prohledávat okolí. Pokud ano, tak vás odměna nemine. V opačném případě to budete mít těžší.

Samozřejmostí bude singleplayer, multiplayer, kooperace pro jednoho až čtyři hráče, žebříčky nejlepších hráčů a stahovatelný obsah (pravděpodobně nové mapy, zbraně apod. do mp.).

PS4 verze využije DualShock 4 - z repráčku uslyšíte zvukové nahrávky a bude se měnit i barva světla.

Alien: Isolation zatím působí jako velmi zajímavá hra, která by mohla letos překvapit. Jen, aby nešlo o lineární zážitek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama