Aliens: Colonial Marines zmizel ze Steamu
Aliens: Colonial Marines Novinka Aliens: Colonial Marines zmizel ze Steamu

Aliens: Colonial Marines zmizel ze Steamu

Michal Burian

Michal Burian

13

Stejně tak není k dostání Aliens vs. Predator z roku 2010. Co se děje?

Reklama

Aliens: Colonial Marines, first-person střílečka, která byla kritizovaná hráči i recenzenty a vyvolala soud kvůli údajné klamavé reklamě, byla odstraněna ze Steam obchodu. To by mohlo naznačovat, že Sega končí s digitální distribucí u tohoto titulu.

Pokud jste si Aliens: Colonial Marines dříve zakoupili, máte ke hře stále přístup a naleznete ji ve své knihovně na Steamu. Nemusíte se tak bát, že byste ji nemohli hrát, to v žádném případě nehrozí. To samé platí u původního Aliens vs. Predator z roku 2010 od studia Rebellion. I tahle hra není na Steamu k sehnání, pouze Aliens vs. Predator Classic 2000.

V návaznosti na odstranění z her z digitální distribuce se objevují spekulace, že došlo k expiraci smlouvy mezi Segou a držiteli práv, společností 20th Century Fox. Nejnovější Alien: Isolation je stále na Steamu k dostání. Dva zmíněné tituly ale mohl potkat stejný osud jako Marvel vs. Capcom Origins, Deadpool, Spider-Man and X-Men, Capcom’s Marvel vs. Capcom 2 a Ultimate Marvel vs. Capcom 3, kterým vypršela smlouva.

V době psaní tohoto textu jsou obě Alien hry k dispozici ke stažení na Xbox Store pro Xbox 360. Colonial Marines je na PS Store pro PlayStation 3 uveden také, pouze u Aliens vs. Predator z roku 2010 svítí, že ho lze koupit pouze v krabicové verzi.

Připomeňme, že zklamání z Aliens: Colonial Marines vedlo fanoušky k žalobě společností Sega a Gearbox Software kvůli údajné klamavé reklamě, která slibovala něco, co hráči s Colonial Marines nikdy nedostali. Tvůrčí celek se bránil tím, že neměl žádnou odpovědnost za reklamu. Sega se nakonec rozhodla zaplati svůj podíl ve výši 1,25 milionu dolarů a tím se vyhnout soudu. S Gearbox Software spor stále pokračuje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama