Annapurna pomůže financovat Control 2 a přinese RCU na televizní obrazovky
i Zdroj: Remedy
Control Novinka Annapurna pomůže financovat Control 2 a přinese RCU na televizní obrazovky

Annapurna pomůže financovat Control 2 a přinese RCU na televizní obrazovky

Filip Svoboda

Filip Svoboda

12
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Remedy uzavřelo s vydavatelem významné partnerství.

Reklama

Finské studio Remedy oznámilo uzavření partnerství s artovou produkční společností Annapurna. Týká se spolufinancování a koprodukce Control 2. Nic se přitom nemění na skutečnosti, že si hru vydá samo Remedy. Annapurna se má taky postarat o expanzi značek Control a Alan Wake na pole filmu, televize „a tak dále“.

„Na Control 2 už nějakou dobu pracujeme, vypadá úžasně a cítíme, že Annapurna je perfektním partnerem v době, kdy se vývoj hry přesouvá k produkci a nakonec do cíle,“ pochvalují si dohodu kreativní ředitel Remedy Mikael Kasurinen a výkonný producent Juha Vainio.

Známý kreativní šéf týmu Sam Lake mluví o rozšíření značek o další média: „Jsem naprosto nadšený z příležitosti rozšířit příběh Alana Wakea a celého našeho Remedy Connected Universe i do jiných médií než jen do her, a to vše v úzké spolupráci her, filmu, televize a dalších médií v jedné ucelené vizi.“

Remedy odkoupilo značku Control od původního vydavatele 505 Games letos v únoru podobně, jako získalo už dříve nazpět práva na Alana Waka od Microsoftu. Ten je naopak stále majitelem Quantum Breaku. Kromě plnohodnotného pokračování Controlu chystá studio také multiplayerový spin-off označovaný jako Condor a remaky her Max Payne a Max Payne 2.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama