Anthem od BioWare vyjde na začátku roku 2019, uvolní prostor novému Battlefieldu
Anthem Novinka Anthem od BioWare vyjde na začátku roku 2019, uvolní prostor novému Battlefieldu

Anthem od BioWare vyjde na začátku roku 2019, uvolní prostor novému Battlefieldu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

16

Z pohledu EA nejde o odklad, spíše o strategii, díky níž obě hry dostanou vlastní prostor.

Reklama

Nedávno přišel server Kotaku se zprávou, že dojde na odklad Anthem, ambiciózní, primárně multiplayerové akční hry od BioWare, která má být do jisté míry odpovědí EA na úspěch Destiny. Mělo se za to, že k vydání Anthem nedojde na konci roku 2018, jak bylo oznámeno na loňské výstavě E3, ale až začátkem roku 2019.

Posun vydání nyní potvrdil finanční ředitel EA Blake Jorgensen. Podle něj však nejde o odklad, který by byl zapříčiněn komplikovaným vývojem, o čemž byla řeč v článku Kotaku. Vydání Anthem se posouvá spíše proto, aby hra udělala místo dalšímu Battlefieldu. Tuto skutečnost následně potvrdil generální ředitel EA Andrew Wilson, který prohlásil, že škatulata spojená s vydáním jsou výsledkem rozložení portfolia EA, ne připravenosti daného projektu.

V EA jsou zjevně přesvědčení, že nová značka bude úspěšnější, když vyjde o čtvrtletí později, ne na tradičně hektickém a přeplněném konci roku. Takhle bude mít nový Battlefield i Anthem vlastní prostor, v němž by měla být oběma titulům zajištěna řádná pozornost. Skoro se zdá, že se v EA chtějí vyhnout situaci z podzimu roku 2016, kdy vyšel Battlefield 1 a Titanfall 2 v pouhém týdenním odstupu, což značně ublížilo prodejům Titanfallu 2. V případě Anthem by byla situace nejspíš ještě horší, protože nejde o zavedenou značku.

Nyní je tedy jisté, že Anthem dorazí na začátku roku 2019 a letos na podzim vyjde nový Battlefield. O něm bohužel stále nevíme nic konkrétního. Je však třeba podotknout, že nedávné spekulace o Bad Company 3 jsou s největší pravděpodobností mylné. Objevily se zprávy, že nad pokračováním jednoho z nejoblíbenějších dílů série se uvažovalo, ale letos na něj opravdu nedojde. Skutečnost se ale nejspíš s jistotou dozvíme až za několik měsíců.

V souvislosti s Battlefield 1 se sluší dodat, že neokoukaná první světová válka hráče zaujala. Battlefield 1 má více než 25 milionu unikátních hráčů.

Zdroj: Polygon.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama