Apple koupilo firmu stojící za Kinectem
Novinka Apple koupilo firmu stojící za Kinectem

Apple koupilo firmu stojící za Kinectem

Michal Burian

Michal Burian

7

Využije společnost Apple technologii u svých výrobků - iPhone a iPad – nebo zabrousí do vod moderních televizí?

Reklama

Společnost Apple úspěšně dotáhla do konce akvizici izraelské firmy PrimeSense, která vytvořila technologii pro 3D kameru Kinect. Na té Microsoft dá se říci postavil next-gen konzoli Xbox One, kdy oba produkty prodává společně.

Výrobce iPhonů informaci potvrdil, ale nechtěl zacházet do detailů, včetně finanční částky. Spekuluje se ale, že Apple zaplatilo 360 milionů amerických dolarů.

"Apple čas od času kupuje menší technologické společnosti. Obecně nediskutujeme o účelech nebo plánech," řekl zástupce Apple.

Firma PrimeSense byla založena v roce 2005 a vynalezla technologii pro snímání pohybu. Licenci v březnu 2010 koupil Microsoft a využil ji pro Kinect.

Tímto krokem bude chtít Apple pravděpodobně oživit své výrobky a rovněž to přiživuje nepotvrzené informace o tom, že společnost má zálusk nabídnout na trhu vlastní inteligentní televize. Sám výkonný ředitel Tim Cook se před časem vyjádřil, že když zapne televizi, tak má pocit, že se vrátil v čase o 20 až 30 let.

Není ale pochyb o tom, že by Apple technologii mohla využít i u mobilních telefonů. V květnu na konferenci Google byl ukázán senzor Kinect v tabletu Nexus 10.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama