Arkham City otevírá dveře – zápletka, prostředí, souboje, vozidla, kooperační režim a mnoho dalšího!
Batman: Arkham City Novinka Arkham City otevírá dveře – zápletka, prostředí, souboje, vozidla, kooperační režim a mnoho dalšího!

Arkham City otevírá dveře – zápletka, prostředí, souboje, vozidla, kooperační režim a mnoho dalšího!

Michal Maliarov

Michal Maliarov

7

Britské číslo časopisu OPM na nás shodilo omračující pytel nových informací a detailů z nadcházejícího pokračování netopýřího muže. Dozvíte se vše, od příběhu, systému soubojů a využití prostředí po spojenecké postavy, vozidla a tajný kooperační režim. Upozornění: ve článku jsou menší spoilery.

Reklama

Mysleli jste si, že naše obsáhlé preview odhalilo všechny nejbližší informace? Pak jste na omylu, protože se anglickému časopisu OPM podařilo shlédnout demo na očekávaný druhý díl Arkhamu (což není nic divného vzhledem k tomu, že už je hra kompletně hotova). První detaily se od toho, co již známe moc neliší. Šéf Arkham Asylum, Quincy Sharp, uřízl značnout část města Gotham, obehnal vysokou zdí, naplnil ji kriminálníky a psychopaty a zahodil klíč. Jediný zákon, který v uzavřené komunitě funguje je ten, že nikdo nesmí ven. Jinak je malý gangsterský svět přenechán svému osudu.

Oblast Arkham City by měla být až pětkrát větší, než mapa z předchozího dílu, což se Batmanovi vůbec nelíbí. „Batman monitoruje a kontroluje celou oblast,“ řekl Sefton Hill z Rocksteady. „Dělá si starosti. Myslí si, že je Arkham City časovaná bomba, která brzy vybuchne v ulicích Gothamu.“ Celé prostředí a atmosféra je popisována jako kombinace původního Batmana od Tima Burtona, říznutého filmem Útěk z New Yorku. Nehledě na to, že je oblast velmi rozlehlá, každý hydrant a lavička by měly mít vlastní příběh, jak slibují tvůrci. Navíc bude Batman potřebovat způsob rychlého cestování, Warneři však detaily schovávají na potom.

Leťme na měsíc

Ať už se Batmobilu dočkáme, či nikoliv, rozhodně si zalítáme. Batman bude disponovat novým gadgetem s názvem Grapple Boost, což je již známý vystřelovací hák, který jej však nyní dokáže vystřelit do vzduchu. To půjde jednoduše kombinovat s inovovaným plachtícím systémem, výpady v ulicích tedy budou nyní mnohem akčnější a více cool. Při vystřelování prvního háku navíc může Batman použít i druhý, což z něj dělá černého Spider-Mana.

Batman se dočká i zbrusu nových pohybů. Patří mezi ně například systém běhu po střechách ve stylu parkouru, splývání s prostředím, běh po stěnách s využitím háku, podjíždění objektů za běhu a skoky mezi objekty. Dokáže také prolomovat ventilace, sjíždět po stěnách po puštění lišty, proskakovat okny a přes zábradlí a mnohé další.

Časopisu byla předvedena mise, kde musel Batman zachránit Catwoman ze spárů zloducha Two-Face. S využitím nových pohybů přemůže několik sniperů a pak už se pouští do rvačky se 40ti nepřáteli v doupěti Two-Face. I když Rocksteady slibuje i větší souboje (cože?!). K jednoduchému základu soubojů z původní hry nyní přibude např. možnost zachytit letící objekty, začínat útoky ze vzduchu po odskoku ze stěny či okna a spouštět speciální „beatdown“ komba. Chybět nebudou ani pohyby s využitím gadgetů.

Do party s Catwoman

A nyní bonbónek na konec. I když to nebylo oficiálně potvrzeno, z několika informací lze vyčíst, že bude Catwoman přítomna i jakožto druhá hratelná postava v kooperačním režimu. Nabídne především větší rychlost a mrštnost v soubojích a využití lasa stejným způsobem, jako přitahovacího háku v případě Batmana. Po přímé otázce, zda bude Catwoman hratelnou postavou Rocksteady odpovědělo "bez komentáře". V našem slovníku to znamená "ano".

Také detektivní práce a zákony jsou složky, jež chtějí vývojáři ve hře prosadit. Máme se dočkat spousty postranních příběhů a misí, které sice nebudou povinné, rozhodně ale rozvinou příběh a prodlouží již bez toho nasycenou herní dobu. Jako poslední kus mise byl předveden klasický lov na nepřátele ve stísněných prostorách, kde figurovala i Harley Quinn. I tady se najdou novinky, jež zahrnují např. Takedown, ve kterém Batman seskočí nepříteli nohama na hlavu či možnost prolomit tenčí zdi a dostat se tak rychle k nepříteli na druhé straně.

A to je prozatím vše. Sakra, sakra a ještě jednou sakra! Rocksteady dělá vše pro to, aby bylo roční čekání co největší mučírnou. A zatím se mu to zatraceně daří. Batman: Arkham City je naplánován na příští podzim pro PC, PS3 a Xbox360 a my už se nemůžeme dočkat. Co si o novinkách myslíte vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama