Arktika.1 od tvůrců Metra v rozsáhlých gameplay záběrech
Arktika.1 Novinka Arktika.1 od tvůrců Metra v rozsáhlých gameplay záběrech

Arktika.1 od tvůrců Metra v rozsáhlých gameplay záběrech

Martin Cvrček

Martin Cvrček

6

V 23 minutách z hraní zajímavě vypadající VR střílečky uvidíte tutoriál a misi zahrnující několik přestřelek.

Reklama

Jak už víme nějakou dobu, tvůrci Metra 2033 a Metra Last Light ze studia 4A Games aktuálně pracují na dvou titulech. Podstatu druhého chystaného titulu zatím neznáme, i když se má obecně za to, že půjde o další Metro. Prvním projektem je však VR střílečka Arktika.1, která se nyní prezentuje v úctyhodných 23 minutách gameplay záběrů.

Dobrá zpráva je, že Arktika1. vypadá dost dobře. Ve videu uvidíte tutoriál a jednu z misí a obojí nabízí pohled na hezky zpracované postapokalyptické lokace, zajímavou interakci s prostředím a se zbraněmi (včetně možnosti je nabarvit podle libosti), několik přestřelek a možnosti pohybu. Ty se omezují na teleportaci mezi určitými místy.

Špatná zpráva je, že Arktika.1 je i nadále exkluzivitou pro Oculus Touch. Majitelé HTC Vive nebo PlayStation VR mají tedy smůlu a už tuplem mají smůlu ti, kteří nevlastní žádný VR headset.

Z dřívějška každopádně víme, že se tahle VR střílečka odehrává v daleké budoucnosti, v níž svět zažívá novou dobu ledovou. Obyvatelné jsou jen oblasti kolem rovníku, ale malé skupiny odvážlivců prozkoumávají nehostinné lokality po celém světě a upínají se k oblastem, které jsou bohaté na zdroje. Nad nimi chce mít každý kontrolu. Vaším úkolem je ochrana ruské kolonie před nájezdníky, bandity a zvláštními tvory, přičemž Arktika.1 slibuje možnost být zachráncem a dát lidstvu druhou šanci. Tvůrci často tvrdí, že má jít o plnohodnotný AAA titul, ne o pouhý experiment.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama