Assetto Corsa 2 cílí na jaro příštího roku
Assetto Corsa Novinka Assetto Corsa 2 cílí na jaro příštího roku

Assetto Corsa 2 cílí na jaro příštího roku

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Fanoušci závodních simulací by měli zpozornět.

Reklama

Vývojáři z italského studia Kunos Simulazioni nám dosud naservírovali dva díly závodní série Assetto Corsa. Na první hru z roku 2014 navázalo o pět let později pokračování s podtitulem Competizione, které se zaměřilo čistě na závody GT vozů.

Už nějakou dobu víme, že vývojáři připravují plnohodnotný druhý díl, který by měl spíše kráčet ve šlépějích úvodního dílu, který se ve své době pochlubil pestrou škálou vozidel.

Dnes se prostřednictvím finanční zprávy společnosti Digital Bros (dceřiná společnost vydavatelství 505 Games) dozvídáme, že by Assetto Corsa 2 měla vyjít na jaře roku 2024. Na odhalení orientačního data vydání jako první upozornil na Twitteru insider s přezdívkou MauroNL.

Zároveň bylo odhaleno, že série dokázala prodat více než 28 milionů kopií, což z hlediska příjmů znamená částku přesahující 104 milionů eur. O Assetto Corsa 2 zatím nic bližšího nevíme. Po vzoru předchozích dílů se však očekává v první řadě důraz na simulaci.

Assetto Corsa 2 cílí na jaro příštího roku
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama