Asterix & Obelix XXL 3 - The Crystal Menhir
Novinka Asterix & Obelix XXL 3 - The Crystal Menhir

Asterix & Obelix XXL 3 - The Crystal Menhir

Michal Jonáš

Michal Jonáš

3
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One Apple Mac

Nová 3D mlátička s komiksovými Galy nabízí i kooperaci ve dvojici.

Reklama

Kdo by neznal dva neohrožené Galy, kteří do vínku dostali to, že se musí neustále bít s dotěrnými římskými legiemi z Římské říše, která se kolem jejich vesničky v Galii vůkol rozkládá. Původní komiks z roku 1959 od scenáristy René Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza, se záhy dostal na všechno možné, od knih, hraček, animáků, filmů až k videohrám, které jsou ohromně populární hlavně doma ve Francii.

Asterixovo herní prvenství ovšem patří deskové hře Astérix et la Potion magique (Asterix a magický lektvar) z roku 1970, videohry se přidaly až o třináct let později titulem Asterix pro konzoli Atari 2600. Dlouhou řadu her s malým Galem s okřídlenou helmicí nyní zakončuje zbrusu nové kreslené dobrodružství Asterix & Obelix XXL 3 - The Crystal Menhir od francouzského distributora Microids, který práci zadal jinak nezávislému a také francouzskému studiu Osome.

 

Asterix & Obelix XXL 3 - The Crystal Menhir

 

Mimochodem jsou mezi vámi nějací pamětníci dalšího úspěšného francouzského komiksu se psem PIFem? Ale zpátky ke slavnějším popíječům magických lektvarů. Asterix & Obelix XXL 3 - The Crystal Menhir je již pátým dílem řady Asterix & Obelix XXL (část titulů jsou datadisky), která se poprvé objevila v listopadu 2003 na PlayStation 2 ještě v podání Atari. Nyní ovšem tato řada přešla na Microids, kteří produkovali i předchůdce Asterix & Obelix XXL 2: Remastered, jenž vyšel minulý rok jako zmodernizovaný Asterix & Obelix XXL 2: Mission: Las Vegum, který v roce 2006 také vydávalo Atari.

Asterix & Obelix XXL 3 - The Crystal Menhir se tradičně odehrává 50 let před n. l., kdy dvojička musí doručit magický krystalový menhir, jenž jim dává různé dovednosti, na jedno hodně daleké místo. Dlouhá cestička se jen hemží římskými vojáky, kteří to chtějí našim dvěma hrdinům překazit. Samozřejmě ani po miliontém pokusu nemají žádnou šanci...

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=JcKn9pc1Ako[/embed]

 

Hra je veselou akční dobrodružnou mlátičkou v částečně otevřeném 3D světě, která je určena hlavně pro menší hráče od sedmi let. Proto hra obsahuje lokální kooperaci pro dva hráče, internetovou tu nenajdete. Asterix & Obelix XXL 3 - The Crystal Menhir si můžete zakoupit na Xzone v cenách již od pětistovky, případně si objednat krásnou sběratelskou edici (a nikoli drahou!) se dvěma figurkami Asterixe i Obelixe:

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama