Asterix & Obelix XXL3: The Crystal Menhir označí Římany za blázny 21. listopadu
Novinka Asterix & Obelix XXL3: The Crystal Menhir označí Římany za blázny 21. listopadu

Asterix & Obelix XXL3: The Crystal Menhir označí Římany za blázny 21. listopadu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Poprvé v sérii dojde na kooperativní režim, u Toutatise.

Reklama

Jestli patříte mezi fanoušky dobrodružství Asterixe a Obelixe a loňský remaster klasické hry Asterix & Obelix XXL2 vám nestačil, měli byste nejspíš začít vyhlížet třetí díl. Dosud jsme věděli jen to, že titul s názvem Asterix & Obelix XXL3: The Crystal Menhir vyjde někdy ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku, a nyní máme díky teaseru k dispozici konkrétní datum – 21. listopadu 2019. Ten den bude hra k dispozici pro PS4, Xbox One, Switch a PC (Steam).

The Crystal Menhir slibuje zcela nový příběh, v němž se opět ujmeme rolí Asterixe a Obelixe. Druid Panoramix obdrží zvláštní dopis, který dvojici slavných galských válečníků zavede na speciální, nezapomenutelný hon za pokladem. Kvůli záhadnému krystalickému menhiru budou cestovat napříč vzdálenými zeměmi plnými nebezpečí, přičemž se můžeme těšit na hratelnost pro všechny věkové kategorie hráčů. Ta zahrnuje souboje (především s Římany), průzkum prostředí, hádanky a sbírání předmětů.

Tvůrci ze studia Osome, na nějž dohlíží společnost Microids jakožto vydavatel, připravují také vedlejší úkoly a kooperativní režim, který je v sérii Asterix & Obelix XXL novinkou. Jako vždy platí, že Asterix s Obelixem mají různé vlastnosti, které se navzájem doplňují, avšak tentokrát už mezi oběma hrdiny nemusíte přepínat. Druhé postavy se může ujmout někdo z vašich přátel či rodiny.

Herní příběh nabídne rovněž setkání s přáteli hlavních hrdinů, ať už jde o barda Trubadixe, náčelníka Majestatixe či Obelixova věrného psa Idefixe (ne, nikdo mě nepřinutí používat anglické verze jejich jmen, i když oficiální česká lokalizace je aktuálně nepravděpodobná, takže se s nimi asi při hraní stejně setkáme). Počítá se ale také s představením zcela nových postav.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama