Autor české hry Vranygrai odhaluje exkluzivní podrobnosti
Novinka Autor české hry Vranygrai odhaluje exkluzivní podrobnosti

Autor české hry Vranygrai odhaluje exkluzivní podrobnosti

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

6
Platformy Windows PC

Chystaná akční adventura vás vezme do prostředí Velké Moravy.

Reklama

V pondělí jsme vás informovali o oznámení nové české hry s názvem Vranygrai. Jedná se o příběhovou akční adventuru s RPG prvky, která vás vezme do období Velké Moravy. Do diskuze pod naší novinkou zavítal také autor hry Ivan Kubal, který poodhalil několik dalších detailů.

V odpovědích na dotazy našich čtenářů například zmínil, že myšlenka na hru se zrodila při čtení knih od slovenského spisovatele Juraje Červenáka. Ivan Kubal dále zmínil, že Vranygrai bude kombinovat historické reálie s mytologií, kterou sám považuje za součást naší historie. Hru tak můžeme zařadit do žánru historických fantasy, kam svým příběhem a zasazením spadá například Assassin's Creed: Valhalla.

Dále autor vysvětluje zasazení do semi-open worldu, který dle jeho slov umožní přinést bohatší svět, který však z hlediska času na vývoj nebude tak náročný. Vranygrai se má v tomto směru inspirovat stavbou mapy ze starších dílů série Gothic. V dalších příspěvcích hry vývojář poodhaluje, že na hře v současnosti pracuje v zásadě sám. Zbylí dva členové studia dle informací na oficiálních stránkách pomáhají s hudbou a zpracováním historických reálií s mytologií.

Do budoucna však autor nevylučuje spolupráci s dalšími externími spolupracovníky, kteří by hru pomohli dokončit. Aktuálně se vývoj nachází ve fázi rané alfy, takže do vydání ještě zbývá spoustu času. Z toho důvodu autor hráče nabádá, aby byli k aktuální podobě hry a úvodnímu traileru shovívaví. Optimalizace totiž pochopitelně přijde na řadu až později.

Bližší informace o Vranygrai můžete načerpat na oficiálních stránkách hry nebo na Steamu, kde si hru můžete přidat do seznamu přání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama