Česká akční adventura Vranygrai láká na zasazení do Velké Moravy
Novinka Česká akční adventura Vranygrai láká na zasazení do Velké Moravy

Česká akční adventura Vranygrai láká na zasazení do Velké Moravy

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

3
Platformy Windows PC

Ambiciózní titul se rok od oznámení připomíná novými informacemi.

Reklama

Téměř přesně rok zpátky jsme vás informovali o představení nové české hry s názvem Vranygrai, která bude zasazená do prostředí Velké Moravy. Nyní se vývojáři v čele s hlavním autorem celého projektu Ivanem Kubálem opět hlásí o slovo. V novém vývojářském deníčku zveřejněném na Steamu zástupci studia Dire Badger popisují aktuální stav hry i plány do budoucna.

Vývojáři se v uplynulých měsících věnovali například grafice a optimalizaci. „Ve snaze udělat hru co nejlepší jsem tak udělal krok zpátky a předělal některé technické a grafické aspekty, abych vytvořil pevnější základy pro růst projektu,” uvádí Ivan Kubál, autor a vývojář hry, jehož práce na projektu už neprobíhají pouze ve volném čase, ale od září již v časovém rozsahu plného úvazku.

Hra v současnosti disponuje rovněž hotovým světem pro základní vertical slice verzi a obsahuje hlavní herní mechaniky. Postupnou implementací prochází také umělá inteligence a soubojový systém. Autoři momentálně dle svých slov směřují k dokončení prvního hratelného dema, ve kterém bude možné prozkoumávat jednotlivé vesnice a jejich okolí nebo se setkat s prvním nepřítelem. Po dokončení této rané verzi hry označované jako mini vertical slice chtějí vývojáři oslovit potenciální vydavatele.

S produkčním plánem (včetně plánované velikosti týmu) budou již s verzí mini VS oslovení potenciální vydavatelé a já pevně věřím, že plná produkční fáze by měla začít nejpozději do léta 2024,“ dodávají autoři. Vranygrai bude spadat do populárního žánru akčních adventur s RPG elementy. Kromě zasazení do Velké Moravy autoři lákají na bohaté příběhové pozadí, které bude čerpat ze skutečných historických událostí a slovanské mytologie. Hru si již nyní můžete na Steamu přidat do seznamu přání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama