Novinka Vranygrai je česká hra zasazená do prostředí Velké Moravy

Vranygrai je česká hra zasazená do prostředí Velké Moravy

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

36
Platformy Windows PC

Podívejte se na úvodní trailer a bližší informace.

Reklama

Pražské studio Dire Badger dnes oficiálně odhalilo svoji první hru s názvem Vranygrai. Žánrově se jedná o příběhovou akční adventuru s RPG prvky. Příběh hry je zasazen do období a času před vznikem Velké Moravy. Vývojáři lákají na osobní vyprávění hlavního hrdiny, ve kterém budou hrát důležitou roli historické reálie a události, které vedly ke vzniku prvního slovanského státu ve střední Evropě – Velké Moravy.

„Hráč se ocitá v kůži slovanského kněze, ve starém jazyce zvaného Volkh. Ten po útoku zbytku avarského vojska přijde o sestru. S pocitem, že selhal jako bratr i jako ochránce, se vydává na cestu za vykoupením, na cestu hledání odpovědí a viníků. Možná je však na vině on sám a v jeho minulosti se ukrývá víc, než by se u kněze dalo čekat,“ popisují pozadí příběhu autoři.

Vranygrai je koncipované jako trilogie, která postupně zmapuje celý stát Velké Moravy. V první části se máme podívat do oblasti Poľany a navštívit hradiště Kalamárka, Zvolen a okolní usedlosti. Z pohledu skladby světa má titul nabídnout semi-open world, který autoři připodobňují například k sérii Gothic. Vývojáři dále lákají na záživný bojový systém inspirovaný moderními hrami a bohatý arzenál historických zbraní. Skill systém má být poté založen na mytologii.

V příběhu se můžete těšit na lineární hlavní linku i vedlejší úkoly plné bohatých dabovaných dialogů, zvratů a napětí. Chybět nemají ani úkoly s možností volby, která ovlivní průběh jejich plnění. Studio Dire Badger je tvořeno trojici vývojářů, kteří hru Vranygrai vyvíjí na enginu Unity.

Z platforem byla zatím potvrzena verze pro PC. Vývoj se má aktuálně nacházet ve fázi rané alfy, takže si na finální produkt ještě nějaký čas počkáme. Další informace o hře můžete načerpat na oficiálních stránkách nebo na Steamu, kde si tento zajímavě vypadající český počin můžete přidat do seznamu přání. Výše v náhledu se můžete podívat na úvodní trailer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama