Autoři S.T.A.L.K.E.R. 2 se stěhují do Česka
S.T.A.L.K.E.R. 2 Novinka Autoři S.T.A.L.K.E.R. 2 se stěhují do Česka

Autoři S.T.A.L.K.E.R. 2 se stěhují do Česka

Filip Svoboda

Filip Svoboda

16
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC

Ukrajinští vývojáři mají hru dokončit v Praze.

Reklama

Ukrajinští vývojáři z GSC Game World by měli dokončit chystanou hru S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl v Praze. Do české metropole se má část týmu přesunout z důvodu přetrvávající ruské invaze na Ukrajinu. S informací přišel na svém twitteru herní novinář Pavel Dobrovský.

Magazínu Vortex se podařilo ověřit, že zástupci ukrajinského studia byli v kontaktu s Asociací českých herních vývojářů. „Mohu potvrdit, že Asociaci studio GSC oslovilo na začátku minulého týdne s tím, že se dívají na Českou republiku a okolní země. Od nás potřebovali pomoct ohledně právních a zaměstnaneckých záležitostí,“ řekl pro Vortex předseda asociace Pavel Barák.

Autoři Stalkera komunikovali i s brněnskými vývojáři z Ashborne Games a CBE Software a s Herním Klastrem, který spojuje herní vývojáře z Brna a okolí. Nakonec si ale podle anonymních zdrojů Vortexu vybrali Prahu. V současnosti by se měli přihlašovat k podnikání v Česku. GSC Game World by navíc nemuseli být jedinou ukrajinskou společností, která si pro svou práci zvolí právě Českou republiku.

Vývojáři z Ukrajiny zhruba před týdnem potvrdili informaci, že upravují podtitul chystané hry. Chernobyl v názvu se mění na Chornobyl, aby se přepis do angličtiny přiblížil ukrajinské výslovnosti namísto ruské.

V lednu byla hra z původního data vydání 28. dubna odložena na 8. prosince. Další odklad vývojáři zatím nepotvrdili, ale dá se očekávat, že Stalker dorazí z důvodu nutnosti přerušit vývoj přece jen o něco později. Titul míří na PC a Xbox Series, dorazí také rovnou do předplatitelské služby Game Pass.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama