Avowed od Obsidianu bylo údajně odloženo na příští rok
Novinka Avowed od Obsidianu bylo údajně odloženo na příští rok

Avowed od Obsidianu bylo údajně odloženo na příští rok

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

5
Platformy Windows PC Xbox Xbox Series X|S

Hra měla doplatit na velkou konkurenci dalších her od Microsoftu.

Reklama

Vývojáři ze studia Obsidian Entertainment měli podle aktuálního plánu ještě v průběhu letošního roku vydat fantasy RPG Avowed. Podle informací novináře Toma Warrena z magazínu The Verge ale vedení herní divize společnosti Microsoft rozhodlo hru odložit na začátek roku 2025

Důvodem přitom není nedostatečný čas pro optimalizaci nebo další podobné obtíže. Podle Warren je hra v dobrém stavu a mohla by bez větších obtíží vyjít ještě letos. Microsoft se ale podle něj rozhodl datum uvedení posunout z důvodu nabité podzimní sezóny, ve které se hráči dočkají hned několika velkých her jako Call of Duty: Black Ops 6, S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, Indiana Jones and the Great Circle nebo Microsoft Flight Simulator 2024. 

Všechny tyto hry navíc již v den vydání zamíří do Game Passu. Avowed by navíc čelilo také konkurenci velkých multiplatformních her v čele s Assassin's Creed Shadows nebo Dragon Age: The Veilguard. Úvodní měsíce příštího roku by v tomto směru měly být o poznání volnější. Kromě odkladu hry Avowed se v souvislosti se studiem Obsidian Entertainment v současnosti mluví rovněž o zahájení vývoje nespecifikovaného třetího projektu, o čemž jsme vás blíže informovali v samostatné novince.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama