Avowed má nabídnout soubojový systém ve stylu Skyrimu
Avowed Novinka Avowed má nabídnout soubojový systém ve stylu Skyrimu

Avowed má nabídnout soubojový systém ve stylu Skyrimu

Jan Urbančík

Jan Urbančík

3
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC

Nová hra od tvůrců The Outer Worlds je v pokročilé fázi předprodukce.

Reklama

Loni v červenci byla oznámena hra s názvem Avowed. Jde o titul od expertů na žánr RPG ze studia Obsidian, které má na kontě Star Wars Knights of the Old Republic 2, Fallout: New Vegas, The Outer Worlds nebo sérii Pillars of Eternity. A do univerza poslední zmíněné série bude zasazeno právě first-person RPG Avowed. Kromě oznamovacího traileru jsme dosud neviděli nic dalšího, včera ale přišel s novými informacemi magazín Windows Central, jehož redaktor Jez Corden dokonce už viděl hru přímo v akci.

Avowed má být jakýmsi mixem mezi Pillars of Eternity a The Elder Scrolls. Právě ze série od Bethesdy, konkrétně ze Skyrimu, pak měli vývojáři převzít soubojový systém, hlavní postava prý využije obě ruce. Můžeme používat dvě dýky nebo třeba obouruční luk. Stejně tak můžeme mít v jedné ruce zbraň a s druhou používat kouzla, případně se zaměřit pouze na kouzlení. Pokud jste hráli Pillars of Eternity, tak by vám měl být výběr kouzel povědomý. Důležitým prvkem pak má být enchantování zbraní a těšit se máme také na poměrně bohatou destrukci prostředí.

Corden tvrdí, že záběry, které viděl, pocházely z pre-alpha verze a některé aspekty jako nasvícení či textury nebyly plně implementovány. Navíc říká, že Avowed je stále v předprodukci, byť už v poměrně pokročilé fázi. Hratelnou ukázku bychom podle něj mohli vidět na příští E3, přičemž je zde i malá šance, že si něco Microsoft přichystal už na letošní The Game Awards. Právě na této akci prý velmi pravděpodobně uvidíme alespoň jednu exkluzivitu pro Xbox a PC, kterou je Senua's Saga: Hellbalde 2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama