Baldur's Gate 3 zažilo na Steamu spektakulární start
Baldur's Gate Novinka Baldur's Gate 3 zažilo na Steamu spektakulární start

Baldur's Gate 3 zažilo na Steamu spektakulární start

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

5
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Hra během pár hodin překonala většinu letos vydaných her.

Reklama

Třetí díl série Baldur's Gate se po necelých třech letech v programu předběžného přístupu včera dočkal plné verze. Již před jejím příchodem bylo zřejmé, že titul poutá značnou pozornost a má potenciál přilákal početnou skupinu hráčů. Tento dojem se potvrdil již po několika málo hodinách od vydání.

Data přímo ze Steamu prozrazují, že v průběhu prvního dne hrálo Baldur's Gate 3 v jeden čas více než 472 tisíc hráčů. Touto optikou se jedná o druhý nejúspěšnější start na Steamu za letošní rok. Více hráčů v úvodních hodinách po vydání dokázalo přilákat pouze Hogwarts Legacy, které dosáhlo na 879 tisíc současně hrajících uživatelů.

Baldur's Gate 3 zažilo na Steamu spektakulární start

Pokračování slavné RPG série za sebou nechalo hry jako Resident Evil 4 Remake, Star Wars Jedi: Survivor nebo Sons of the Forest. Titul je navíc kromě Steamu k dispozici také na GOGu, takže bude reálná čísla hráčů ještě vyšší. O hru byl enormní zájem také na streamovací platformě Twitch, kde se s více než 400 tisíci diváky zařadila na první místo sledovanosti.

Početný zástup hráčů navíc třetí díl hodnotí v drtivé většině pozitivně. V případě Baldur's Gate 3 to ale z pohledu čísel nemusí být vše. Už za měsíc by totiž na PC verzi měl navázat port pro konzoli PlayStation 5, díky kterému se hra otevře další skupině hráčů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama