Batman: Arkham Knight nejprodávanější hrou za červen v USA
Batman: Arkham Knight Novinka Batman: Arkham Knight nejprodávanější hrou za červen v USA

Batman: Arkham Knight nejprodávanější hrou za červen v USA

Michal Burian

Michal Burian

21

Trhu stále dominuje PlayStation 4, ať už mluvíme o prodejích konzolí nebo softwaru.

Reklama

PS4 bundl s Batman: Arkham Knight a exkluzivní obsah pomohl Sony udržet svou konzoli na vrcholu prodejních žebříčků v USA za červen letošního roku. To nejsou má slova, ale slova Sony. V USA díky příchodu nového Batmana zaznamenali meziroční nárůst v prodeji softwaru o 19 procent. Dle analytika Liama Callahana si Arkham Knight vedl o malinko lépe než Arkham City z podzimu 2011.

Jak bylo uvedeno výše, PlayStation 4 je nejprodávanější konzolí v USA za červen 2015. V prodeji je konzole 19 měsíců, z toho dlouhých 16 měsíců se může pyšnit titulem nejprodávanější konzole v daných měsících. Sony v prohlášení tvrdí, že dominuje i v prodeji softwaru.

PS4 je nadále nejprodávanější konzolí v USA a na celém světě.

Ale i Microsoft může být o něco spokojenější. Zástupce divize Xbox One řekl, že tržby v USA vzrostly o 51 procent. V průběhu června se totiž počet aktivních uživatelů na Xbox Live (Xbox One a Xbox 360) zvýšil o 22%.

Dokonce i Nintendo má slušné výsledky. V kombinaci tržeb z 3DS a Wii U má o více než 20 procent lepší prodeje, zde pomohlo nové 3DS XL – tržby 3DS jsou o 40% lepší než v minulém roce.

Co se her týče, tak tam si nejlépe vedl Batman: Arkham Knight, kterého pronásledovalo The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited, LEGO: Jurassic World a Zaklínač 3: Divoký hon. Callahan jako správný analytik odhaduje, že by mohl celý trh zaznamenat pozitivní růst, koncem roku nás čeká ještě spousta lákavých titulů.

Batman: Arkham Knight (PS4, Xbox One, PC) The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited (Xbox One, PS4, PC) LEGO: Jurassic World (Xbox 360, Xbox One, PS4, PS3, 3DS, Wii U, PSV) Zaklínač 3: Divoký hon (PS4, Xbox One, PC) Splatoon (Wii U) Minecraft (Xbox 360, PS3, Xbox One, PS4) Grand Theft Auto V (Xbox One, PS4, Xbox 360, PS3, PC) Mortal Kombat X (PS4, Xbox One) NBA 2K15 (Xbox 360, PS4, Xbox One, PS3, PC) Call of Duty: Advanced Warfare (Xbox One, PS4, Xbox 360, PS3, PC)

Ze zprávy NPD se ještě dozvídáme, že prodeje PS4 a Xbox One se za rok zvýšily o 15% a nadále se stále hůře prodávají konzole předešlé generace. Nejčastěji si hráči kupují novou konzoli v bundlu s hrou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama