Battlefield 1: Premium Pass - čerstvé dojmy z krví promáčené Francie
Speciály Battlefield 1 Článek Battlefield 1: Premium Pass - čerstvé dojmy z krví promáčené Francie

Battlefield 1: Premium Pass - čerstvé dojmy z krví promáčené Francie

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

24

Nová bojiště, výstroj, zbraně a vozidla pod drobnohledem.

Reklama

Některé tituly pro více hráčů jsou často kritizovány za příval placeného obsahu, který od sebe mistrně odděluje vlastníky základu a přídavných balíčků. Nejčastěji je tato problematika spojována s kultovní sérií Battlefield (a konkurenčního Call of Duty), kterou si bez nákupu placeného obsahu moc neužijete. V rámci našeho nového tematicky laděného speciálu se proto zaměříme na to, jak jednotlivá DLC Battlefieldu 1 vypadají a důvod proč do nich vlastně své peníze investovat či naopak neinvestovat.

They Shall Not Pass – Gandalf by měl radost

První dávka placeného obsahu cílí hlavně na hráče, kterým v základní hře scházeli francouzští vojáci, jenž patřili mezi primární protagonisty celého konfliktu. Nový obsah s názvem They Shall Not Pass se zaměřuje jak na aktéry a zbraně, tak i na tematicky laděná bojiště, na nichž se střetnou nezdolní Němci s překvapivě odvážnými Francouzi.

Ihned po nainstalování balíčku jsem se vrhl na vojenské operace, které byly obohaceny o dva nové přírůstky. První přidaná akce Devils Anvil se zaobírá bojem o legendární verdunské vrchy a nedobytnou pevnost Fort de Vaux. Druhá pojednává o bitvě na Marně, ve které se němečtí vojáci musejí bránit útoku vojsk Trojdohody. Obě mise se od svých protějšků ze základní hry liší hlavně ve svém návrhu, který je velmi kvalitní. Startovací body jsou však stále hodně problematické. Krásným příkladem tohoto faktu je kupříkladu počáteční fáze Devils Anvil, která je díky možnému odstřelu počáteční pozice pro útočníky takřka nepřekonatelná. Snad se časem dočkáme vyladění tohoto aspektu. Bez jeho balance prorazí ofenzivní vlna jednou za deset až dvacet zápasů, což dle mého není zrovna ideální.

Obě operace se skládají ze dvou specificky laděných map. Devils Anvil je tvořena nepřístupným Verdun Heights a zákopy posetou pevností Fort de Vaux, kterou je takřka nemožné zdolat. Akce u řeky Marma se rozkládá ve více idylických lokacích. Navštívit v jejím rámci můžete malebné válkou dosud nedotčené městečko Soissons a most u řeky Aisne, jenž je ideálním místem k upoutání sil nepřítele. Osobně jsem byl zaujat především první misí, která je dle mého navržena o něco lépe než její přístupnější sestřička.

Všechny nové mapy je možné hrát ve většině režimů ze základní hry. Vedle klasické eliminace vojáků druhé strany, zabírání vlajek a obsazování strategických bodů tu máme také variaci Frontlines. Tento mód funguje na principu otevírání na sebe napojených pozic vedoucí k srdci protivníkovy základny. Na zabrání každého stanoviště máte vždy jen určitý časový limit, pokud neuspějete, má příležitost oponent. Vítězem se stává ten, který jako první odpálí nálože na dvou primárních stanovištích nepřátelské báze. Když nebude mít žádná strana dostatek štěstí a kuráže, může zápas trvat klidně i hodinu .

V rámci přidaných map budete mít možnost otestovat novou škálu zbraní, které byly v rámci tohoto DLC do hry přidány. Každá třída si může za pomoci jednoduchých výzev otevřít dva modely užívané francouzskou armádou v průběhu války. Podpora si touto cestou kupříkladu otevře oblíbenou automatickou pušku Chauchat. Krom dosud neotestovaných nástrojů smrti vložili autoři do svého díla také extrémně odolnou třídu Trench Raider, která se specializuje na kontaktní boj v nepříliš prostorných zákopech.

Trench Raider je se svou palicí a balíčkem granátů efektivní hlavně proti pěchotě. Proti nově vloženým tankům tohoto moc nezmůže, takže ho na mapách s nimi většinou nenajdete. Místo něj na nich naleznete monumentální obrněné monstrum Char 2C, které dokáže nejednou slušně nahlodat protivníkovu morálku. Postavit se mu na bitevním poli může snad jen těžkotonážní nováček St. Chamond a velkolepá obléhací houfnice, již se v boji na větší vzdálenosti nemůže rovnat prakticky nic.

Placený balíček They Shall Not Pass přináší do základní hry řadu menších i větších změn, relativně slušnou balanci celku naštěstí nenarušuje žádná z nich. Pokud se do něj rozhodnete zainvestovat, získáte přístup k zajímavému spektru lokací, slušně fungujícím zbraním a novým těžkotonážním vozítkům. Za přijatelnou cenu (10 – 15 euro) se jeho nákup nebojím doporučit většině vlastníků Battlefieldu 1.

Podobně jako řada jiných stejně laděných textů i tento článek bude po vydání nového obsahu vždy rozšířen o čerstvé informace. Těšit se v průběhu následujících měsíců můžete na dojmy z ruských bojišť, námořních bitev a tajuplných apokalyptických výjevů, o kterých se toho prozatím moc neví. Snad budou minimálně tak pozitivní jako naše pocity z tohoto úvodního balíčku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama