Battlefield V prodal jen 7,3 milionu kusů
Battlefield V Novinka Battlefield V prodal jen 7,3 milionu kusů

Battlefield V prodal jen 7,3 milionu kusů

Michal Burian

Michal Burian

28
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Digitální prodeje tvoří u EA velké procento příjmů za loňský rok.

Reklama

Prodeje jednotlivých dílů Call of Duty se pohybují od deseti do třiceti milionů kusů. Konkurenční Battlefield atakuje v poslední době hranici třinácti až patnácti milionů. Velmi dobře si vedl Battlefield 1 s první světovou válkou, který dle dostupných informací překonal 25 milionů kopií. Není divu, že podobné ambice měl i loňský Battlefield V, ale návrat do druhé světové války už tolik nezabral. V Electronic Arts jsou zklamáni, Battlefield V má prodeje 7,3 milionu kopií, což je malinko pod očekáváním vydavatele.

V EA si nejspíš představovali o nějaký ten milion kusů více, ale Battlefield 5 zároveň považují za dlouhodobý projekt. Prodeje by měly podle nich neustále růst. Postarat se o to má nový obsah, který je zdarma. Příští týden to bude kooperativní mód a později i battle royale.

Zajímavé jsou ještě jiné údaje. Popularita digitální distribuce neustále roste. Téměř polovina konzolových prodejů u Electronic Arts tvořily právě digitály. Za minulý rok to bylo přesně 47 procent. V předchozím roce to bylo o deset procent méně. O nárůst se výrazně postaral právě Battlefield V, kde byl poměr ve srovnání se Star Wars: Battlefront 2 vyšší.

„Vrátit se zpět do druhé světové války považuji za dobrý krok, v dobovém zasazení sice zpět, v hratelnosti určitě vpřed. Stejně jako předešlý díl, i tento Battlefiled je kvalitní kousek, a i přes nepříliš povedený singleplayer, stojí za to tento díl hrát,“ napsali jsme v recenzi Battlefield V a udělili 7/10.

Battlefield V vyšel loni na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hru koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama