Bethesda a EA vylepšují své hry pro Xbox One X
Novinka Bethesda a EA vylepšují své hry pro Xbox One X

Bethesda a EA vylepšují své hry pro Xbox One X

Martin Cvrček

Martin Cvrček

9

O jaké hry jde a jaká vylepšuje na nejvýkonnější konzoli na trhu budou mít? <strong>Nově i s Mafií 3.</strong>

Reklama

Aktualizace: Mezi tituly, které podporují Xbox One X, je nyní i Mafia 3. Vývojáři ze studia Hangar 13 připravili podporu 4K rozlišení a také HDR. Vylepšení doznává i motion blur nebo ambientní okluze a tvůrci nezapomněli ani na lepší stíny, geometrii a volumetrické efekty. V základu je Mafia 3 po grafické stránce průměrná až podprůměrná, takže je otázka, jestli mají tato vylepšení vůbec smysl, ale snad se dá říct, že se snaha cení.

Původní zpráva (13:56): Dnes vychází nejvýkonnější konzole na trhu. Xbox One X je podle Microsoftu o 40 procent výkonnější než kterákoliv jiná herní konzole na trhu. S výkonem 6 teraflopů, 12 GB DDR5 pamětí a osmijádrovým procesorem o frekvenci 2,3 GHz má být Xbox One X tou pravou 4K herní konzolí. Stejně jako v případě PS4 Pro, i pro Xbox One X vydávají vývojáři bezplatné updaty pro své hry.

V této novince se zaměříme hlavně na Bethesdu. Ta prozradila, které hry dostanou aktualizaci a co přesně na Xboxu One X nabídnou. Majitelé Xboxu One X se mohou těšit, že si v lepší kvalitě zahrají tituly Wolfenstein 2: The New Colossus, Fallout 4, Skyrim Special Edition, Dishonored 2, Dishonored: Death of the Outsider, The Evil Within 2, The Elder Scrolls Online, Fallout 3 a The Elder Scrolls IV: Oblivion.

Wolfenstein II: The New Colossus

- Podpora 4K rozlišení- Dynamické rozlišení

Fallout 4

- Podpora 4K rozlišení- Dynamické rozlišení- Lepší vykreslování stromů, trávy, objektů a NPC v dálce- Vylepšené efekty God Ray

Skyrim Special Edition

- Podpora 4K rozlišení- Dynamické rozlišení

Dishonored 2 a Dishonored: Death of the Outsider

- Podpora 4K rozlišení- Dynamické rozlišení- Vylepšená stabilita frekvence snímků za sekundu- 4K textury- Vylepšená geometrie/vzdálenost- Vylepšený anti-aliasing- Lepší kvalita stínů

The Evil Within 2

- Lepší viditelnost do dálky- Upgradované rozlišení- Vyšší framerate- Odstranění zámku na 30fps

The Elder Scrolls Online

- Podpora nativního 4K rozlišení a HDR- Lepší viditelnost do dálky- Lepší stíny- Lepší odrazy vody

The Elder Scrolls Online vyjde příští týden, zatímco The Evil Within 2 dostalo patch dneska a skutečně umožňuje nastavit vyšší rozlišení a odstranit zámek na 30fps. Wolfenstein 2: The New Colossus se podpory Xboxu One X dočkal dnes a ostatní patche zatím nemají stanovené přesné datum vydání. K jejich vydání by však mělo dojít v průběhu následujících měsíců.

S vylepšením pro starší hry přispěchala i společnost Electronic Arts. Larry "Major Nelson" Hyrb na svém Twitteru potvrdil, že vylepšení dostane Skate 3 a Mirror's Edge. Přímo od Microsoftu je to potom i Gears of War 3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama