Bethesda koupila tvůrce herního Riddicka
Novinka Bethesda koupila tvůrce herního Riddicka

Bethesda koupila tvůrce herního Riddicka

Michal Burian

Michal Burian

2

Společnost Bethesda si podle údajů podnikatelských subjektů smlsla na dalším studiu. Tentokrát balíčky zelených papírků putovaly do Švédska, kde se nachází tým Machinegames, tvůrci The Chronicles of Riddick.

Reklama

Bethesda, mateřská společnost firmy ZeniMax, se rozrůstá nezadržitelnou rychlostí. V říjnu Bethesda koupila Tango Gameworks a již dříve si posvítila na id Software a Arkane Studios.

Od pátku se k výše zmíněným týmům přidalo nejspíš také studio Machinegames. To bylo letos v červenci založeno veterány, kteří pracovali v Starbreeze Studios - The Chronicles of Riddick, Knights of the Temple nebo Enclave.

Objevují se také domněnky, že studio Machinegames bylo oficiálně přejmenováno, mělo by nést název ZeniMax Sweden AB. Když se podíváme na oficiální stránky týmu, stále se jmenuje Machinegames a soustředí se na zajímavé AAA tituly pro novou generaci herních zařízení, což jsou nejen konzole PlayStation 3 a Xbox 360, ale také PC.

Společnost ZeniMax utrácí neskutečné peníze a dost rychle roste. Ono se není čemu divit, když nedávno obdržela finanční injekci v hodnotně 150 milionů amerických dolarů, s nimiž má naložit tak, aby se zvýšila hodnota firmy a zajistil se růst a akvizice.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama