BioWare mrzí útok hackerů na jejich servery
Novinka BioWare mrzí útok hackerů na jejich servery

BioWare mrzí útok hackerů na jejich servery

Michal Burian

Michal Burian

7

BioWare vyjádřilo lítost nad vysoce sofistikovaným a protiprávním kybernetickým útokem na servery studia z minulého týdne. Ohroženy jsou data EA.

Reklama

Aaryn Flynn z BioWare vyjádřil lítost nad hackerskými útoky a prozradil, co vlastně bylo v ohrožení. Útok mířil na servery BioWare, které podporují Neverwinter Nights fórum. Hackeři tak získali přístup k informacím z roku 2001.

Podle oficiálního e-mailu byla ohrožena data registrovaných uživatelů, včetně uživatelských jmen, zašifrovaných hesel, e-mailových adres, poštovních adres, skutečných jmen, telefonních čísel, CD klíčů a data narození, stejně jako další informace (pokud je někdo uvedl). Hackeři tak mohou mít 18 000 uživatelských účtů pro přihlášení na stránky EA a další služby této společnosti.

Flynn tvrdí, že okamžitě podnikly kroky a vhodná opatření pro ochranu dat svých zákazníků. EA doporučuje, aby si hráči změnili hesla a dávali si pozor na podezřelé e-maily.

Hackeři nemohli získat žádné údaje o kreditních kartách. Na serveru totiž nebyly tyto informace uloženy. Pokud vám od Electronic Arts nepřišel oficiální e-mail, jenž by informoval o útoku, pak nemáte žádný důvod se domnívat, že hackeři mají vaše informace, popřípadě přístup k účtu.

Na závěr dodejme, že se nejedná o první útok na herní společnosti. Poznamenaná byla Sony, Bethesda, Codemasters, Sega, Square Enix a dokonce také servery Minecraft a Eve Online. Pro více informací navštivte náš speciál o hackerských útocích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama