BJ Blazkowicz se probouzí, Wolfenstein 2: The New Colossus oznámen
Novinka BJ Blazkowicz se probouzí, Wolfenstein 2: The New Colossus oznámen

BJ Blazkowicz se probouzí, Wolfenstein 2: The New Colossus oznámen

Martin Cvrček

Martin Cvrček

64

Frau Engel v. Blazkowicz: Úsvit revoluce proti nacistům.

Reklama

Podle očekávání došlo na plnohodnotné odhalení hry Wolfenstein 2: The New Colossus, který vyjde 27. října 2017 pro PC, PS4 a Xbox One. The New Colossus dějově přímo navazuje na The New Order z roku 2014. Notorický likvidátor nácků přežil souboj s generálem Deathsheadem a probouzí se v roce 1961, aby zjistil, že jeho milovaná Anya čeká dvojčata.

Svět Wolfensteina ale rozhodně není světem, kde by mohli v klidu vyrůstat potomci takových chrabrých frajerů. Deathshead je možná po smrti, ale znetvořená Frau Engel a její nacističtí kolegové stále vládnou světu železnou pěstí s hákovým křížem na každém kloubu. A tak musí Blazko a jeho noví i dobře známí přátelé začít s revolucí napříč Amerikou.

Obsáhlý trailer naznačuje, že zatímco The New Order ukazoval, jak by vypadala hudba 60. let s vlivem nacistických principů, The New Colossus se očividně zaměří spíše na televizní kulturu. I tentokrát nás každopádně čeká likvidace nacistů a jejich zrůdných robotických výtvorů, řada zbraní, z nichž některé můžete nosit v každé ruce, výrazné postavy nebo pestré lokace.

Podíváme se minimálně do New Orleans, kde zcela přirozeně čeká konflikt nejen s nacisty, ale i s krokodýli. Další lokality zahrnují město Roswell v Novém Mexiku nebo Manhattan po dopadu atomové bomby. Jak už víme z časů The New Order, právě atomovka shozená na New York zapříčinila kapitulaci Ameriky během války.

Během hry se Blazkowicz musí dát do kupy a bojovat proti nacistům všemi dostupnými prostředky, v čemž mu pomůže mocný exoskelet Da'at Yichud, který si můžete pamatovat z The New Order, nebo různé nové zbraně. Laserkraftwerk je perfektní pro rozstřílení nácků na cucky, zatímco Dieselkraftwerk rozsívá zkázu pomocí plynových granátů. A když dojde na boj zblízka, hodí se sekerka. Různé zbraně navíc lze různě upravovat.

Z předešlých dílů se vrací Caroline, Bombate, Set, Max Hass, Fergus nebo Wyatt a samozřejmě Anya. Nové postavy zahrnují třeba Hortona nebo Grace. Ti všichni pomohou BJovi v boji proti Frau Engel a nacistické armádě, v rozpoutání revoluce napříč Amerikou a v zajištění světlé budoucnosti pro Blazkowiczovu rodinu.

Hru pohání engine id Tech 6 a u kormidla vývoje je samozřejmě opět švédské studio MachineGames, zodpovědné za The New Order i samostatně hratelný prequel The Old Blood.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama