Black Sea studio Cryteku koupila Sega
Novinka Black Sea studio Cryteku koupila Sega

Black Sea studio Cryteku koupila Sega

Michal Burian

Michal Burian

5

Tvůrci Arena of Fate se přidají k autorům Total War z týmu Creative Assembly.

Reklama

Společnost Crytek dnes potvrdila, že Sega od ní koupila bulharské studio Black Sea. Šedesátičlenný tým bude přejmenován na Creative Assembly Sofia a bude úzce spolupracovat s tvůrci série Total War z Creative Assembly. Ti sídlí ve Velké Británii.

„V posledních několika týdnech jsme usilovně pracovali na tom, aby bylo o talentované zaměstnance ze studia Crytek Black Sea dobře postaráno. Jsme rádi, že můžeme oznámit akvizici ze strany Segy, která koupila Crytek Black Sea. Tato změna je součástí naší strategie, kterou podnikáme k opětovnému zaměření na naše klíčové produkty, abychom zajistili, že Crytek bude zdravou firmou. Chtěli bychom poděkovat týmu ze Sofie za jejich nadšení a obětavost. Těšíme se na jejich projekty, které vytvoří jako součástí Creative Assembly,“ vyjádřil se Avni Yerli z Cryteku.

V současné nevíme, na čem se budou vývojáři ze Sofie podílet. Lze očekávat, že se zapojí do produkce série Total War. Creative Assembly nedávno spolupracovali s Microsoftem a 343 Industries na strategii Halo Wars 2, která vyšla minulý měsíc.

Připomeňme, že studio Black Sea pracovalo na free-to-play MOBA titulu Arena of Fate. Poté se ale Crytek dostal do finančních problémů a došlo k propouštění. Velká část zaměstnanců odešla a založila nezávislé studio Black Sea Games. Zbytek dnes našel stabilitu pod křídly Creative Assembly.

Ještě jedna věc, na vyjádření představitele Cryteku je zajímavá jedna věc, vůbec nezmínil CryEngine. Že by se v Německu chytili konečně za hlavu a uvědomili si, že by je z finanční krize mohl vytáhnout nějaký nadějný titul?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama