Bloomberg: Dead Space je u ledu, další remake ve vývoji nebyl
Dead Space Novinka Bloomberg: Dead Space je u ledu, další remake ve vývoji nebyl

Bloomberg: Dead Space je u ledu, další remake ve vývoji nebyl

Filip Svoboda

Filip Svoboda

4
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Zamýšlený projekt EA zastavilo už v zárodku.

Reklama

Agentura Bloomberg, respektive novinář Jason Schreier, upřesňuje včerejší zprávy o údajném zrušeném remaku Dead Space 2.

Série Dead Space má být podle zdrojů Bloombergu skutečně u ledu. Prodeje kladně přijatého remaku prvního dílu z loňského ledna nebyly pro Electronic Arts dostatečné.

V Motive Studios se několik měsíců věnoval malý tým vývojářů možnosti dalšího přírůstku do série. Hlavním cílem bylo pokračování, ale zvažoval se i zmiňovaný remake druhého dílu. Žádný projekt ale nedostal od EA zelenou. Většina vývojářů vydaného remaku se mezitím připojila k dalším projektům.

Electronic Arts odmítly zprávy dále komentovat. K původním informacím Jeffa Grubba o zrušeném remaku Dead Space 2 se vyjádřily: „Obvykle se ke spekulacím nevyjadřujeme, ale tato zpráva není pravdivá.“ Kódové označení, které měl mít podle Grubba Dead Space 2 přidělené, bylo podle Schreira určené pro libovolný chystaný projekt Motive a více než rok ho nikdo nespojoval se sérií Dead Space.

Vývojáři z Motive Studios aktuálně pracují jednak na hře s licencí Iron Man, jednak se část týmu, která má na svědomí právě remake Dead Space, připojila k vývoji série Battlefield.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama