Bohemia Interactive nás ve hře Vigor vezmou do Norska po jaderné válce
Vigor Novinka Bohemia Interactive nás ve hře Vigor vezmou do Norska po jaderné válce

Bohemia Interactive nás ve hře Vigor vezmou do Norska po jaderné válce

Michal Burian

Michal Burian

13
Platformy Xbox Xbox One

Další multiplayerový survival. Připomíná DayZ.

Reklama

České studio Bohemia Interactive oznámilo dnes svou novou hru. Pokud někdo čekal, že vývojáři Army nebo DayZ představí něco jiného, nečekaného, tak se spletl. Vigor je online multiplayerový titul, který připomíná DayZ.

Vigor se odehrává ve zničeném norském městě Tromsø (případně někde u něj), kde podle Wikipedie žije 67 091 obyvatel. To nás ale tolik nezajímá. Hra se totiž od reality značně liší. Vše je zasazeno do roku 1991 po jaderné válce, která zdevastovala Střední Evropu. Civilizace je v troskách a jediná Skandinávie je z větší části nedotčená válkou. Norskou se stalo posledním státem, a právě zde se ocitnete. Budete neznámým přeživším, který je v hodně nebezpečném, nemilosrdném světě, v němž je lidstvo v rozpadu a zdroje jsou vzácné, včetně životně důležitých věcí. V tomhle světě nebudete sami, budete muset přežít s dalšími 7 až 15 hráči (celkem 8 až 16). Když budete úspěšní, vylepšíte si vybavení i svůj úkryt.

Vigor byl představen ve formě dvouminutového traileru, jenž nám dává pocítit atmosféru, zatímco gameplay záběry odhalují, jak se bude tenhle nový projekt českých Bohemia Interactive vlastně hrát. Nikoho nepřekvapí, že je na první pohled dost podobný DayZ. Hrát budeme z pohledu třetí osoby, zatímco při míření se přepneme do kamery z vlastních očí.

Pokud vás Vigor zaujal, tak jde o exkluzivitu pro Xbox One. V rozpracované verzi se v Xbox Game Preview programu objeví letos v létě. Pro přístup si budete muset koupit premium balíček za dosud nespecifikovanou cenu. Případně počkat na rok 2019, plná verze totiž bude free-to-play.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama