Borussia Dortmund předčasně ukončila spolupráci s PES. Náhradou je Schalke
Novinka Borussia Dortmund předčasně ukončila spolupráci s PES. Náhradou je Schalke

Borussia Dortmund předčasně ukončila spolupráci s PES. Náhradou je Schalke

Michal Burian

Michal Burian

8
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Čára přes rozpočet pro vývojáře, kteří chtěli BVB využít v propagačních materiálech pro PES 2019.

Reklama

(Původně vydáno: 3. června 2018 - 11:01) Konami a fanoušci Pro Evolution Soccer na letošní rok nebudou vzpomínat s láskou. Japonská společnost se musela rozloučit s licencí na Ligu mistrů a Evropskou ligu. Teď navíc přišla i o významného partnera. S Konami předčasně ukončil spolupráci německý fotbalový klub Borussia Dortmund. Důvody neznáme.

BVB měla podepsanou smlouvu až do června 2020, která vývojářům garantovala využití loga, hráčů a stadionu. Konami dokonce zamýšlelo, že tento mančaft, kde hraje Mario Götze, Sebastian Rode, Marco Reus nebo Andre Schürrle, využije v propagačních materiálech.

PES 2019 bohužel nemá uzavřenou licenci s Bundesligou. Tím pádem nemohou Borussii vůbec použít, ani s jiným názvem týmu, změněnými adresy nebo přejmenovanými hráči.

V tiskové zprávě s představením PES 2019 slibovali autoři rozšíření licencovaných klubů a hráčů. Zatím víme o sedmi nových ligách z celkových devíti - dánská, portugalská, belgická, švýcarská, skotská, argentinská a ruská (exkluzivně). Otázkou je, zda tohle bude komunitě stačit, když přišla o licenci s UEFA a teď s BVB.

Náhradou za BVB se stává FC Schalke 04. V PES 2019 tak bude mít tento německý klub svůj svatostánek v podobě VELTINS arény, oficiální dresy, detailní obličeje hráčů a vše, co se týče tohoto týmu. Vypadá to, že Konami půjde cestou oficiálních licencí od jednotlivých klubů. Již má Barcelonu, Liverpool a nově také Fulham.

PES 2019 vyjde 30. srpna na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Letošní ročník chce zdůraznit individualitu a styl každého fotbalisty. Dále slibuje viditelnou únavu hráčů, lepší fyziku míče, animace fanoušků nebo oslavy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama