Budoucnost Hidea Kojimy by mohla být odkryta v prosinci
Metal Gear Solid Novinka Budoucnost Hidea Kojimy by mohla být odkryta v prosinci

Budoucnost Hidea Kojimy by mohla být odkryta v prosinci

Michal Burian

Michal Burian

44

<strong>Aktualizace</strong>: Konami popírá odchod japonského designéra, tvrdí, že je na dovolené.

Reklama

Společnost Konami popřela odchod Hidea Kojimy. Ve svém vyjádření tvrdí, že japonský designér je stále zaměstnancem a v současné době je na dovolené. Dokonce má jít o dlouhou dovolené.

Zdroje blízké Konami informují, že smlouva Kojimovi končí letos v prosinci. To bude pravděpodobně ta „nucená“ dovolená. Poté bude moci Kojima oznámit svou budoucnost.

Tady ještě fotka z rozlučky (thx Konzolista.cz).

Původní zpráva

9. října byl poslední den pro Hidea Kojimu v Konami. Ani jedna strana zatím nepřehlednou situaci nekomentovala, a tak se můžeme pouze domnívat, co stálo za odchodem uznávaného japonského designéra, který přivedl na svět oblíbenou a dobře prodávanou sérii Metal Gear Solid. Mluví se o tom, že vedení Konami se už nemohlo dívat na to, jak se postupně navyšuje rozpočet na vývoj her, a také skutečnost, že se chce Konami více zaměřit na mobilní hry.

Celé situaci se podrobně věnuje server New Yorker. Jeden z vývojářů odhaduje, že nebude dlouho trvat a dozvíme se, co bude Kojima dělal. Pro něj by neměl být problém si najít jiné studio, kde bude moci nadále vytvářet velkorysé hry. Vše by mohlo být odkryto v prosinci, kdy Kojimovi vyprší závazek u Konami.

Hideo Kojima byl v Konami zaměstnán od roku 1986. V kanceláři měl pochopitelně velkou a emociální rozlučku. Té se podle informací nezúčastnil generální ředitel ani prezident Konami.

Co myslíte, kde Kojima zakotví? Bude mít ještě chuť spolupracovat s nějakou velkou korporací, nepustí se spíš do vývoje her na vlastní triko?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama