Bungie přemýšlelo i o Halo 4, Reach ale vyhrál
Halo Novinka Bungie přemýšlelo i o Halo 4, Reach ale vyhrál

Bungie přemýšlelo i o Halo 4, Reach ale vyhrál

Michal Maliarov

Michal Maliarov

Halo: Reach představí fanouškům série velmi osvěžující pohled na celé univerzum Halo, především pak na vojáky Spartans, dlouho předtím, že se staly události první dílu – Combat Evolved. Jak to ale vypadá, v jednu chvíli přemýšlelo studio i o plnohodnotném čtvrtém dílu série.

Reklama

„Ještě předtím, než se vyklubala myšlenka Reach a my začali vyvíjet, prošlo nám rukama hodně jiných konceptů. Jeden z nich zahrnoval i pořádné pokračování, Halo 4, ve kterém by se Master Chief probudil z cryo-spánku a my bychom pokračovali jeho příběhem,“ řekl Brian Jarrard, ředitel komunity Bungie. (SPOILER: pro ty z vás, kteří třetí díl Halo nikdy nedohráli, hra končí tím, že se Master Chief uloží do cryo-spánku a odpluje na polozničené vesmírné lodi Cortana někam do vesmíru).

Proč se tedy studio rozhodlo pro jiný příběh a jinou cestu série? „Pro tým to prostě nebylo zajímavé, pokračovat přesně tam, kde jsme minule skončili,“ dodal Jarrard. Nehledě na to, že má být Halo: Reach posledním dílem série (Bungie totiž přesedlalo na novou tajnou značku pod záštitou Activision), Jerrard tvrdí, že hra do celého univerza Halo dobře zapadne. „Nechce si před sebou otevírat další dveře, které bychom pak museli zavírat. Prostě to ukončíme, pěkně a potichu. A pokud lidé pak budou chtít hned zasednout za samotnou trilogii, budou mít větší pochopení pro to, co se v příběhu vůbec odehrává.“

Halo: Reach je připraveno k vydání na 14.září letošního roku exkluzivně pro Xbox360. Už se těšíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama