Burnout Paradise Remastered je skutečností
Burnout Paradise Novinka Burnout Paradise Remastered je skutečností

Burnout Paradise Remastered je skutečností

Martin Cvrček

Martin Cvrček

28
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Konzolové verze dorazí 16. března, na PC remaster zavítá později. Přednostmi je podpora 60fps a 4K rozlišení a obsažení všech DLC.

Reklama

Párkrát jsme tu měli spekulace a náznaky spojené s vývojem remasteru Burnoutu Paradise, úspěšného a oblíbeného závodního veledíla od Criterionu, které vyšlo v roce 2008. A které zároveň znamenalo faktický konec série Burnout, když pominu mobilní spin-off z roku 2010. Mnozí počítali s tím, že k oficiálnímu odhalení projektu dojde 22. ledna, kdy tomu bylo 10 let od vydání původní hry. Nakonec jsme se ale formálního oznámení dočkali až dnes.

Burnout Paradise Remastered se na konzolích PS4 a Xbox One objeví už 16. března. Pochlubí se zejména lepšími texturami, podporou 60 snímků za sekundu, zahrnutím veškerého dodatečného obsahu, který čítá 8 DLC balíčků, a podporou 4K rozlišení, jež bude k dispozici při hraní na konzolích PS4 Pro a Xbox One X. Kromě EA a Criterionu se přitom na vývoji podíli studio Stellar Entertainment a předplatitelé služby EA Access si budou moci remaster na Xboxu One zahrát už 9. března, pravděpodobně v rámci trialu trvajícího několik hodin.

Ptáte se, co PC verze? Ta se na Originu objeví později během roku. Osobně si však myslím, že v tomto případě není příliš kam pospíchat. I po deseti letech nevypadá původní PC verze Burnoutu Paradise vůbec špatně, její sehnání není problém, 60 snímků za vteřinu je samozřejmost a i s tím 4K rozlišením by se snad něco dalo udělat.

Jednu nepopiratelnou přednost však remaster ve verzi pro PC přeci jen bude mít, a to zahrnutí přídavku Big Surf Island, který do původní PC verze nikdy nedorazil. Stalo se tak z důvodu záhadného ukončení podpory, o němž zástupce Criterionu i při oslavách desetiletého výročí mluvil na Twitteru dost mlhavě.

Na to, jak remaster vypadá, se můžete podívat díky novému traileru, v němž samozřejmě nesmí chybět ikonický hudební doprovod. Útok na nostalgické buňky se myslím zadařil, i když vizuální pokrok je na pohled dost sporadický a diskutabilní.

Zdroj: Tisková zpráva

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama