Byla odhalena identita Kratova syna v novém God of War?
Novinka Byla odhalena identita Kratova syna v novém God of War?

Byla odhalena identita Kratova syna v novém God of War?

LakilukCZ

LakilukCZ

4

Před pár dny přišel na komunitním fóru NeoGaf jeden z fanoušků s velmi zajímavou teorií. Pojďme se na ní spolu podívat.

Reklama

NeoGaf je dost často domovem mnoha zajímavých teorií. S jednou takovou přišel fanoušek hry God of War. Podle něj by Kratův syn mohl být Týr. Týr je severský bůh války, odvahy a nebojácnosti. Jen on se nebál krmit rostoucího vlka Fenrira a tak je zván pěstounem vlka. Přes svou čest a schopnost přímého jednání musí Týr křivě přísahat, když dojde ke spoutání Fenrira. Za trest jej vlk připraví o pravou ruku. Uvážíme-li, že by měl charakter přijít v budoucnosti o ruku, dává jeho dětský věk smysl. Pojďme ale dál.

Teorie je primárně založena na záběrech z E3 2016, kde byl nový God of War odhalen. Konkrétně se zaměřuje na chlapcovo tetování a interface hry. Zaměříme-li se na interface, všimneme si ikony šípu. Fanoušek věří, že ikona symbolizuje Tiwaz, runu symbolizující samotného Tyra. Runa Tiwaz přestavuje svým tvarem šíp, pojí se s vítězstvím a úspěchem v bitvě, rozvíjí sílu pozitivního sebeobětování a sílu víry v magii a náboženství. Může to být symbol Týra, ale také to může být jen obyčejná ikona šípu. Zvlášť, když hned vedle je ikona sekery.

Druhá teorie se opírá o runové tetování na pravé ruce. Můžeme tam vidět napsané slovo "Stjrkrarmr" což v staroseverštině znamená "silná ruka". Druhé slovo ovšem není "Tyr" jak se fanoušek domnívá, ale jen opakování již výše zmíněného slova. Je to krásně zřetelné, když se na chlapcovu ruku podíváme z jiného úhlu, můžeme vidět, že je to s velkou pravděpodobností jen opakující se slovo "Stjrkrarmr" oddělené interpunkčním znaménkem, což bylo typickým znakem dělení slov.

"Silná ruka" není jediné opakující se slovo na chlapcově tetování. Slovo "happskejtr" což by v překladu mělo znamenat šťastný šíp nebo šťastný se šípem se na ruce postavy objevuje také hned dvakrát. Poslední slovo je pak k nalezení na jeho předloktí. Nápis "hrada hond" by měl označovat rychlou ruku. Ve výsledku tak tetování nejspíše chlapcovo jméno neodhaluje. Je to jednoduše jen nápis symbolizující sílu, štěstí a rychlost.

Vývojáři nicméně slíbili, že se jméno postavy dozvíme ještě před vydáním. Cory Balrog (kreativní ředitel Sony Santa Monica) se před dvěma měsíci na Twitteru vyjádřil ve smyslu, že se pro konečné jméno ještě nerozhodl. Na odhalení si tak budeme muset ještě nějakou chvíli počkat.

V současné době není známo, kdy nové God of War na PlayStation 4 vyjde. Sony datum vydání zatím neoznámila. Nicméně, před koncem roku 2016 bylo God of War již hratelné od začátku do samotného konce, což znamená, že vše potřebné již mají vývojáři hotové. Letos už by jen měli hru vyladit a opravit různé chyby. Mohl by tak God of War klidně koncem roku 2017 spatřit světlo světa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama