Bývalí vývojáři BioWare chystají RPG inspirované staršími hrami
Novinka Bývalí vývojáři BioWare chystají RPG inspirované staršími hrami

Bývalí vývojáři BioWare chystají RPG inspirované staršími hrami

Jan Kalný

Jan Kalný

10

Tvůrci se inspirovali takovými klasikami jako je Knights of the Old Republic nebo Neverwinter Nights a moderním soubojovým systémem například z Dark Souls.

Reklama

Texaský čtyřčlenný tým KnightMayor má určitě ambice. To se mu musí nechat. Čtyři herní veteráni, kteří pracovali na Mass Effectu, Dragon Age nebo Star Wars: Knights of the Old Republic se snaží prorazit do světa se svým zajímavým titulem Mooncrest.

Hra byla údajně inspirována zmíněným Star Wars, ale také například Jade Empire, Neverwinter Nights a Dark Souls s cílem přivést zpět všechno, co na těchto hrát milovali a trochu to zároveň zmodernizovat.

Hlavní náplní hry bude příběh, kolem kterého se bude hra neustále otáčet. Hlavní hrdinkou je ženská postava Sera, která byla vychována v Mooncrestu a tamějším paladinském chrámu. Jde o idealistickou, ale naivní postavu. Po jejích zkouškách je vyslána do světa, kde potká Pirotase, pouliční vyhnankyni, a spolu budou pomalu odkrývat konspirace, které ohrožují město.

Tvůrci na stránkách hry také lákají na zajímavé postavy a filmové konverzace, které budou ovlivněny tím, co říkáte a jak se chováte.

Kromě zajímavého příběhu by měla hra nabídnout soubojový systém odehrávající se v reálném čase. Ten bude silně založený na stamině a pokud budete bezmyšlenkovitě útočit, vysloužíte si místo tak akorát mezi mrtvými, jak to tvůrci trefně podali.

Samozřejmě budete mít k dispozici několik druhů zbraní (konkrétně tedy meč, palici a sekyru), vylepšování pasivních i aktivních schopností vaší postavy, stejně tak jako Pirotase po ruce, která je talentovaná se zbraněmi na dálku.

A aby toho nebylo málo, Mooncrest také nabídne adventurní a logické prvky. Hra totiž nebude testovat jenom vaše dovednosti v boji, ale také otestuje vás mozek v řadě různých hádanek, díky kterým objevíte různá tajemství nebo klidně i nové vybavení. Hádanky budou propracované a smysluplné. KnightMayor by rádi tohle měli ve hře, protože si myslí, že jsou v dnešních titulech utlačovány jednoduchými QTE momenty nebo mini-hrami.

Na oficiálních stránkách hry si můžete přečíst více informací. Případně si můžete také přečíst jejich Q&A. Další informace by měli odhalovat v následujících týdnech. Už teď ale zní tenhle projekt jako něco, co stojí za to sledovat.

Na datum vydání a platformy si zatím budeme muset počkat. Očekávat můžeme ale minimálně příští rok a PC. Na závěr se ještě tvůrci podělili o pár krásných artworků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama