Bývalý CD Projekt, polský herní distributor, žádá o bankrot
Cyberpunk 2077 Novinka Bývalý CD Projekt, polský herní distributor, žádá o bankrot

Bývalý CD Projekt, polský herní distributor, žádá o bankrot

Johny

Johny

8

Nebojte, jde o jiný CD Projekt.

Reklama

Nejstarší polský videoherní distributor dnes vycházející pod názvem firmy "CDP Sp. z o.o." zažil v poslední době velmi krušné časy. Před několika měsíci firmu muselo z finančních důvodů opustit několik desítek zaměstnanců a teď v dubnu to došlo k tomu nejhoršímu.

Společnost byla do roku 2014 součástí CD Projekt Group, což je dnešní CD Projekt, vydavatel série The Witcher a hry Cyberpunk 2077, pod kterým je také polská vývojářská společnost CD Projekt RED. Zde shoda jmen ale nekončí. V Polsku najdete i videoherní obchod používající "CDP" ve svém názvu - cdp.pl, kteří patří CDP Sp. z o.o.

CDP Sp. z o.o. měli mít letos na starost distribuci Cyberpunku 2077, ale kvůli nízkým loňským příjmům, distribuční firma, která vznikla v roce 1994 a jméno "CD Projekt" používala až do roku 2012, požádala o bankrot. Všechno totiž vsadila na distribuci Cyberpunku 2077. Hra měla společnost zachránit, ale lednové odložení hry situaci pouze zhoršilo a zasadilo poslední úder. O distribuci Cyberpunku 2077 se v Polsku nově postará Cenega.

Pro polské fanoušky hry se ale nic moc nemění. "Všechny předobjednávky budou vyřízeny. Cenega bude i nadále shromažďovat objednávky standardní verze hry v prodejních sítích a online obchodech. Předobjednávky sběratelské edice hry, však budou zpracovány přímo CD Projektem RED." vysvětlil Radek Adam Grabowski, vedoucí PR manažer z CD Projekt RED.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama