Bývalý šéf tvůrců Tomb Raider se přidal k Microsoftu
Novinka Bývalý šéf tvůrců Tomb Raider se přidal k Microsoftu

Bývalý šéf tvůrců Tomb Raider se přidal k Microsoftu

Michal Burian

Michal Burian

3
Platformy Windows PC Xbox Xbox One

Darrell Gallagher bude vedoucím tvůrčích týmů, které spadají pod Microsoftu.

Reklama

Společnost se sídlem v americkém Redmondu v posledních měsících posiluje. Začátkem letošního roku reorganizoval Phil Spencer strukturu herní divize Microsoftu a do funkce viceprezidenta Microsoft Studios byl jmenován Matt Booty. Ten má na starost vedení herních studií, Turn 10 (série Forza), 343 Studios (Halo), Mojang (Minecraft), The Coalition (Gears of War) a Rare (Sea of Thieves). V minulosti působil Booty na pozici manažera Minecraftu a byl pověřen vedením týmu Mojang.

Dnes se k Microsoftu oficiálně přidal veterán Darrell Gallagher, který vedl Crystal Dynamics (Tomb Raider) a předtím byl na vysoké pozici v Activisionu. Gallagher bude společně s Bootym udávat směr studiím pod záštitou Microsoftu. Lze očekávat, že právě Spencer, Booty a Gallagher budou rozhodovat o tom, na čem budou studia Microsoftu pracovat.

Darrell Gallagher začal svou kariéru v roce 1997 jako kreativní vedoucí v Sony. V roce 2004 se přemístil do Rockstaru na pozici vedoucího uměleckého oddělení. Poté zamířil do THQ na post uměleckého ředitele a v roce 2009 nastoupil do Crystal Dynamics jako umělecký ředitel. Ve stejném roce byl povýšen na šéfa studií Crystal Dynamics/Eidos, kde vydržel do roku 2013. V té době totiž už vedl studia Square Enix. O tři roky později byl zodpovědný za vývoj her v Activisionu a nyní je v Microsoftu.

Za necelé dva měsíce budeme svědky prý největší E3 v podání Microsoftu. Tisková konference má být plná překvapení. Doufejme, že uvidíme spoustu skvělých her pro Xbox One a Windows 10.

Zdroj: Gamespot.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama