Call of Duty: Ghosts za 24 hodin dokázalo utržit miliardu dolarů
Call of Duty: Ghosts Novinka Call of Duty: Ghosts za 24 hodin dokázalo utržit miliardu dolarů

Call of Duty: Ghosts za 24 hodin dokázalo utržit miliardu dolarů

Michal Burian

Michal Burian

180

Nevíme, ale kolik kusů se nakonec prodalo koncovým zákazníkům.

Reklama

Call of Duty je prostě Call of Duty, ať se nám to líbí nebo ne, série se prodává skutečně výborně, což dokládá také nejnovější zpráva. Společnost Activision oznámila, že v první den se prodalo dosud nespecifikované množství kusů, které dohromady dalo jednu miliardu amerických dolarů.

Zajímavé je, že se vydavatel rozhodl zveřejnit výdělek, nikoliv samotná čísla prodaných kusů. Místo toho Activision poukazuje na to, že šlo o nejpředobjednávanější hru, především pak v řetězci GameStop.

Navíc nejde ani tak o samotný výdělek, jako o tržbu, kterou Activision získal za distribuci obchodům a dalším firmám, které se v jednotlivých zemích starají o vydání.

Pokud se tedy čísla zakládají na pravdě a Ghosts prodalo kusy za miliardu dolarů, tak to znamená, že Call of Duty: Ghosts překonalo úspěch Grand Theft Auto V. Gangsterská akce od Rockstaru dokázala za jeden den utržit 800 milionů dolarů. Zároveň bylo Ghosts vyhlášeno jako nejlépe hodnocená hra na Xbox Live.

Bobby Kotick, šéf Activisionu Blizzard, k úspěchu Ghosts řekl následující: "Call of Duty je zdaleka největší série pro tuto generaci konzolí. Stále více lidí hraje Call of Duty."

Níže ještě statistika, kterou zveřejnil Activision před vydáním Call of Duty: Ghosts. Z ní se dozvíte, že dohromady hráči sestřelili 813 milionů dronů a v multiplayeru strávili dohromady neuvěřitelných 1900 let.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama