Capcom stopnul nový projekt tvůrců Dead Rising a propustil část týmu
Dead Rising Novinka Capcom stopnul nový projekt tvůrců Dead Rising a propustil část týmu

Capcom stopnul nový projekt tvůrců Dead Rising a propustil část týmu

Michal Burian

Michal Burian

1

Propouštění má mít vliv i na připravovaný nový díl Dead Rising, který bude menší.

Reklama

Společnost Capcom propustila významný počet zaměstnanců studia, které sídlí ve Vancouveru. Tenhle tým si vybavíte zejména ve spojení se zombie akcí Dead Rising. Propuštěno mělo být přibližně 30 procent zaměstnanců, a to v rámci pravidelného přehodnocování nadcházejících projektů a celkových cílů tvůrčího celku.

Capcom v prohlášení pro americké IGN uvedl, že tým bude nadále pokračovat v podpoře nedávno vydaného titulu Puzzle Fighter pro mobilní telefony a zároveň se bude věnovat své vlajkové lodi v podobě série Dead Rising.

V prohlášení se už ale nepíše o jiném projektu. Podle zdroje serveru Kotaku měla být zrušena dosud neohlášená hra a zároveň došlo ke změně rozsahu nového Dead Rising. Neoznámený projekt nedostal zelenou, byl ve velmi brzkém stádiu prototypu a podle nepodložených informací šlo o akční adventuru z pohledu třetí osoby, která nás měla zavést do alternativní verze New Yorku.

Capcom Vancouver se dříve jmenoval Blue Castle Games a byl podepsán za The Bigs sérií (MLB v arkádovém stylu). Capcom studio koupil v roce 2010 a pověřil ho vývojem Dead Rising 2 a jeho spin-offů. Poté došlo na Dead Rising 3, Dead Rising 4 a již zmíněný Puzzle Fighter. První Dead Rising měly na starost japonské týmy Capcomu.

Poslední díl, Dead Rising 4, byl vydán v roce 2016 na Xbox One a PC. Loni v prosinci se dostal i na PlayStation 4. Nejde ale o hru, kterou byste si za každou cenu museli zahrát. Capcom měl vysoké ambice, ale zas tak dobře to nedopadlo a Dead Rising 4 často sbíral známky 7/10.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama