CD Projekt chce se značkou Cyberpunk napodobit cestu Zaklínače
Cyberpunk 2077 Novinka CD Projekt chce se značkou Cyberpunk napodobit cestu Zaklínače

CD Projekt chce se značkou Cyberpunk napodobit cestu Zaklínače

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Výsledkem má být maximálně pohlcující zážitek.

Reklama

Polské studio CD Projekt RED se v současnosti primárně soustředí na vývoj nového Zaklínače, který aktuálně zaměstnává největší část týmu. Mezi dalšími ambiciózními projekty se ale nachází také pokračování Cyberpunku 2077 s kódovým označením Project Orion. Obecné plány CD Projektu s touto značkou přiblížil v rozhovoru pro magazín PC Gamer narrative director Igor Sarzyński.

Ten by se dle svých slov rád zasadil o to, aby Cyberpunk ušel podobnou cestu jako série Zaklínač, která postupně prošla významnou evolucí a opravdu výrazný úspěch zaznamenala až s příchodem třetího dílu. Cyberpunk je samozřejmě v trochu jiné pozici, protože se samotný CD Projekt už před jeho vydáním řadil mezi etablovaná herní studia, což před příchodem prvního ani druhého Zaklínače úplně neplatilo.

Sarzyński ale srovnání se Zaklínačem zmiňuje spíše z pohledu jednotlivých herních prvků, mechanik, výtvarné režie nebo způsobu vyprávění, které vývojáři museli při navrhování Cyberpunku 2077 vymyslet od úplných základů. Sarzyński v tomto směru přiznal, že je přirozené, že se všechno nepodařilo ideálně vychytat hned na první pokus.

U chystaného druhého dílu se ale autoři mohou díky využití již existujících elementů a nabraným zkušenostem o poznání více zaměřit na vylepšení jednotlivých mechanik a jejich hlubší propojení. Podle Sarzyńskiho má být výsledkem ucelený a maximálně pohlcující zážitek. Na to, zda se značka Cyberpunk opravdu dočká podobné evoluce, jakou zaznamenal druhý a třetí Zaklínač, si budeme muset ještě řadu let počkat. Jisté však je, že mají v CD Projektu se Cyberpunkem velké plány.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama