CD Projekt investorům zaplatí téměř 42 milionů korun
Cyberpunk 2077 Novinka CD Projekt investorům zaplatí téměř 42 milionů korun

CD Projekt investorům zaplatí téměř 42 milionů korun

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

13
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Na vině je problémový start Cyberpunku 2077.

Reklama

Cyberpunk 2077 se v uplynulých měsících začal pravidelně umisťovat v žebříčcích nejprodávanějších her. Obnovený zájem o více než dva roky starý titul nastartovalo především vydání populární seriálu Cyberpunk: Edgerunners ve spojení s několika slevovými akcemi a celkovým zlepšením technického stavu hry.

Právě technické problémy, které nejvíce trápily hráče na minulé generaci konzolí, ale zapomenuty nebyly. Jedním z následků problémové startu Cyberpunku 2077 byl výrazný propad akcií CD Projektu, což nesli nelibě především jednotliví akcionáři.

Celá situace vyvrcholila hromadnou žalobou, ve které advokátní kancelář Rosen Law Firm jménem investorů žádala finanční náhradu. Dle tvrzení investorů zástupci CD Projektu před vydáním úmyslně neinformovali o tom, že je titul na konzolích prakticky nehratelný. Tyto zamlčené informace měly následně vyústit ve způsobenou škodu ve výši 11 milionů dolarů.

Kromě propadu akcií tato událost ovlivnila rovněž prodeje hry. Například na PlayStation Storu byl Cyberpunk 2077 na několik měsíců stažen z prodeje. Kalifornský soud nakonec schválil již dříve proklamované mimosoudní vyrovnání ve výši 1,85 milionu dolarů, což v přepočtu činí téměř 42 milionů korun. Ačkoli celý spor čekají ještě další slyšení, tak se zástupci CD Projektu nechali slyšet, že zmíněnou částku zaplatí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama