Cena Xboxu Scorpio nebude přemrštěná
Novinka Cena Xboxu Scorpio nebude přemrštěná

Cena Xboxu Scorpio nebude přemrštěná

Michal Burian

Michal Burian

18

Půjde o prémiovou konzoli za cenu, která nebude hráče děsit. Za podobné peníze jsme již konzole kupovali. Kolik to bude?

Reklama

Letos v červnu na E3 v Los Angeles překvapil Microsoft odhalením nové konzole s pracovním označením Xbox One Scorpio. Tahle konzole má vyjít sice až na konci příštího roku, ale to Microsoftu nezabránilo, aby se pochlubil, že bude disponovat velmi silným výkonem. Grafický čip má mít výkon šest teraflopů. Jen pro srovnání, současný Xbox One má 1,31 teraflopů, PS4 potom 1,84 teraflopů a PS4 Pro má mít jen 1,3x více než stávající PS4.

To Xbox Scorpio staví do velmi komfortní pozice. Ostatně sám Microsoft prezentuje Scorpio jako prémiovou konzoli pro hardcore hráče, kteří si potrpí na kvalitu a rozlišení 4K. Není tak divu, že se někteří obávají o samotnou cenu. Jaká bude?

To Microsoft zatím nechce úplně prozradit. Šéf Xbox divize, Phil Spencer, v nedávném rozhovoru pro WinBeta řekl, že cena nebude hráče děsit. Rozhodně nebude přemrštěná a za podobné peníze jsme již konzole kupovali. Nabízí se tak možnost, že to bude maximálně 425 liber, za které se v březnu 2007 prodával PlayStation 3 s harddiskem 60 GB. PS4 Pro bude mít cenovku 349 liber a na trhu bude už letos v listopadu.

A jak budou hry na Xboxu Scorpio fungovat? Dle všeho by měl Microsoft na této konzoli využít Windows 10 verze svých exkluzivit. Tím pádem by se konzolisté měli dočkat velmi dobré grafiky společně s efekty a stabilní frekvencí snímků za sekundu.

Za jakou cenu byste si byli ochotni koupit Xbox One Scorpio? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama