CES 2011: Novinky od Microsoftu
Novinka CES 2011: Novinky od Microsoftu

CES 2011: Novinky od Microsoftu

Michal Burian

Michal Burian

2

Microsoft v Las Vegas prozradil několik zajímavostí o Windows 7 a poodhalil plány do budoucna o jeho nástupci a o Windows Phone 7.

Reklama

Windows 7 a Windows 8

Microsoft se na CES 2011 v Las Vegas nejdříve rozpovídal o svém nejnovějším operačním systému, který je na trhu. Podle jejich statistik se každých sedm sekund prodá jedna kopie Windows 7. Není tedy divu, že se pomalu, ale jistě rozšiřuje a hráči ho začínají měnit za starší Vistu či XP.

Pokud by vás zajímalo, tak Windows 7 používá dvacet procent majitelů PC, kteří jsou připojeni na internetu. Zajímavé jsou také další statistiky; Microsoft eviduje 20 milionů stáhnutí bety internetového prohlížeče IE9 a 500 milionů registrovaných uživatelů na službě Windows Live.

Dozvěděli jsme se také, co Microsoft chystá v budoucnosti. Je jisté, že příští generace operačního systému Windows (prozatím označovaná jako osmá verze) bude podporovat další procesor, konkrétně ARM, což znamená, že končí nadvláda Intelu.

Zároveň s tímto oznámením byl nový Windows prezentován. Bohužel jsme se nemohli pokochat žádným novým vizuálním stylem nebo funkcemi, protože nástupce běžel ve stejném uživatelské prostředí jako Windows 7.

Windows Phone 7

Stev Ballmer, šéf Microsoftu, se v Las Vegas rozpovídal také o Windows Phone 7 platformě. Prozradil, že Windows Phone Marketplace bude rozšířeno o 100 nových aplikací denně (v současné době je to 5500 aplikací). Přibude například nový update, jenž zajistí rychlejší načítání aplikací her a mj. také novinka v podobě copy and paste.

Oznámen byl příchod hned několika titulů pro Windows Phone 7, včetně Fable Coin Golf, Full House Poker, Pac-Man, speciální verze Pro Evolution Soccer 2011, Monopoly, Pocket God, Rise of Glory, Assassin's Creed, Fruit Ninja, Parachute Panic, Tetris, Altair Chronicles HD a Zombies Attack 2.

Ráno jsem vás informovali o prodejích Xboxu 360 a Kinectu a zapomenout nemůžeme ani na představení Avatar Kinect.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama