Česká lokalizace pro Chernobylite se na konzole nepodívá
Chernobylite Novinka Česká lokalizace pro Chernobylite se na konzole nepodívá

Česká lokalizace pro Chernobylite se na konzole nepodívá

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

44
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Hotová čeština neprošla přes vydavatele.

Reklama

Povedená akce Chernobylite vyšla koncem července v plné verzi na PC, kde se před pár dny dočkala české lokalizace ve formě titulků. Je důležité poznamenat, že ačkoli jde o komunitní lokalizaci, tak vznikala s podporou a vědomím vývojářů ze studia The Farm 51. Nejde tedy o klasický fanouškovský překlad. Ostatně na Steamu najdete češtinu mezi ostatními oficiálními lokalizacemi.

Autor češtiny i hráči proto předpokládali, že se česká lokalizace podívá i do konzolových verzí, které vyšly 28. září. Češtinu v nich však aktuálně nenajdete. Důvod objasnil autor lokalizace s přezdívkou Spid3rCZ. Podle jeho vyjádření za nedostupnost češtiny může vydavatel, který komunitní lokalizace včetně té české jednoduše zamítl.

Česká lokalizace pro Chernobylite se na konzole nepodívá

Původně se přitom mělo počítat s tím, že lokalizace vyjde kromě PC i na konzolích. Spid3rCZ dále zmiňuje, že se pokusí dokončit překlad DLC alespoň pro PC hráče. K budoucímu vydání češtiny pro konzole je však nyní skeptický. Celé jeho vyjádření si můžete přečíst na stránce prekladyher.eu.

Česká lokalizace pro Chernobylite se na konzole nepodívá

Nabízí se samozřejmě otázka, proč vydavatel konzolových verzí v podobě polské společnosti All in! Games S.A. lokalizaci nakonec zamítl. Nejpravděpodobnějším důvodem je poplatek, který musí vývojář/vydavatel platit přímo Sony a Microsoftu za přidání/otestování/certifikaci jednotlivých jazykových mutací do hry. A právě tento podle všeho nemalý poplatek vydavatelství All in! Games S.A. pravděpodobně odmítlo zaplatit.

Již hotová a rovněž pro konzole připravená lokalizace pro Chernobylite tak zůstane dostupná pouze pro hráče na počítačích. Seznam jazykových mutací na Steamu navíc ukazuje, že nejde pouze o češtinu. Na konzolích chybí i turečtina, ukrajinština a maďarština.

Za náměť novinky děkujeme čtenáři s přezdívkou Repry.

Hru Chernobylite si můžete zakoupit v Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama