České Factorio opouští early access
Factorio Novinka České Factorio opouští early access

České Factorio opouští early access

David Bernard

David Bernard

6
Platformy Linux Linux Windows PC Apple Mac

Automatizace na cizí planetě čeká.

Reklama

Od doby, kdy do předběžného přístupu zavítala česká strategická hra od studia Wube Software - Factorio, uběhly již čtyři roky. Za tu dobu získal titul mnoho kladných hodnocení a těší se velké oblibě. Včera, přesněji 14. srpna, vystoupilo Factorio z early accessu a je tedy k dostání v plnohodnotné podobě. Na oslavu tohoto milníku, vydali tvůrci přepracovaný trailer.

Základní premisou hry je budování továrny a snaha o její bezproblémový provoz. Aby bylo možné docílit úspěchu, je nutné těžit suroviny, zkoumat technologie, automatizovat výrobu a vybudovat funkční infrastrukturu. Jelikož se jedná o cizí planetu, nevyhneme se ani boji s místní faunou. Ze začátku si budete muset vystačit s vlastní silou, ale v průběhu hry dokážete mnoho z procesů zautomatizovat. Díky moderské komunitě a editoru map jsou možnosti opravdu obrovské. Na zábavě také přidává fakt, že je možné hrát i v kooperaci s dalšími hráči. Každý úspěch hry z našich končin v redakci velmi vítáme a Factorio je krásným příkladem.

Budovatelskou strategii Factorio je možné zakoupit na oficiálních stránkách (lze vyzkoušet i demoverzi), případně na Steamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama