České hry se prezentují v japonském Tokiu
Novinka České hry se prezentují v japonském Tokiu

České hry se prezentují v japonském Tokiu

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

K vidění je Kingdom Come nebo hry od Amanity a Charles Games.

Reklama

V prostorách Českého centra Tokio se aktuálně koná výstava věnovaná českým hrám. Japonské publikum se tak může seznámit s konkrétními produkty českého herního průmyslu. Výstava své brány otevřela 15. září a potrvá přesně měsíc.

„Výstava v Českém centru Tokio si klade za cíl zvýšit povědomí o Česku, jako o zemi, která dokáže úspěšně navazovat na svoji bohatou kulturní tradici a přitom budovat moderní a inovativní herní průmysl.“

Organizátoři dle svých slov při výběru her pro Czech Game Show Tokyo kladli důraz na kreativní stránku. Ve velké míře je tak zastoupeno například studio Amanita Design, které se v japonské metropoli prezentuje hrami Machinarium, Samorost 3, Creaks a aktuálně rozpracovaným počinem Happy Game.

Zajímavostí je, že jde o první veřejnou výstavu, kde jsou ke zhlédnutí originální tužkokresby z Machinaria od výtvarníka Adolfa Lachmana. Dále si návštěvníci mohou zahrát hororovou adventuru Some Day You’ll Return od CBE Software, která vás vezme do moravských lesů. Žánr mobilních her zastupuje brněnský Madfinger. Z jejich nabídky si lze zahrát tituly Shadowgun Legends, Dead Trigger 2 a Monzo VR.

Pro fanoušky RPG je poté připraveno Kingdom Come: Deliverance od Warhorse a před nedávnem oficiálně odhalené akční RPG The Last Oricru od vývojářů z GoldKnights. Příznivci historie se mohou kromě Kingdom Come ponořit také do příběhových adventur Attentat 1942 a Svoboda 1945: Liberation od Charles Games.

„Další část expozice tvoří ilustrace, koncept art a mnoho dalších rekvizit spojených s vývojem a propagací počítačových her.“

O hudební podkres výstavy se starají soundtracky z Kingdom Come: Deliverance, Some Day You’ll Return a různých titulů od Amanity. Možná trochu překvapivě se výstavy naopak neúčastní další úspěšné české hry jako Beat Saber, simulátory od SCS Software nebo tituly od Bohemia Interactive. Czech Game Show Tokyo se tematicky překrývá s blížící se Tokyo Game Show, jež se v online podobě koná od 30. září do 3. října.

Další informace o akci můžete načerpat na oficiální stránce Českého centra Tokio.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama