České studio chce na dinosauří survival akci vybrat 20 milionu korun
Novinka České studio chce na dinosauří survival akci vybrat 20 milionu korun

České studio chce na dinosauří survival akci vybrat 20 milionu korun

Michal Burian

Michal Burian

38

Singleplayerová akční adventura s RPG prvky může vyjít i na konzole PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama

V pondělí jsme vám v detailní novince představili survival akci Claw Hunter od malého nezávislého českého studia Unidreamers. Netrvalo dlouho a 10 vývojářů, kteří se podíleli na titulech jako Silent Hill: Downpour, Mafia 2, Motorstorm 2 nebo Need For Speed: Shift, spustilo crowdfundingovou kampaň na Kickstarteru.

Pro vývoj své singleplayerové akční adventury s RPG prvky chtějí získat alespoň 800 tisíc amerických dolarů. V přepočtu se bavíme o 20 milionech korun. To je podle nás hodně ambiciózní cíl, ale možná se to neznámému studiu podaří. Přece jen, hry s dinosaury na trhu chybí a hráče by tohle dobrodružství mohlo hodně lákat.

„Claw Hunter je akční adventura s prvky RPG, která umožňuje hráči ovládat tři různé postavy se zvláštními schopnosti. Odehrává se v 17. století na ostrově, kde se zachoval prehistorický život z období Křídy. Claw Hunter hráčům umožní vrátit se do dnů jejich dětství, kdy nás všechny fascinoval prehistorický svět dinosaurů a jeskynních lidí s denním a nočním cyklem. Hra je určena pro jednoho hráče, má superrealistický vizuální styl a je vytvořena na Unreal Enginu 4.

Claw Hunter je inspirován hrami Uncharted, Tomb Raider a The Dig, hra nabízí napínavý příběh, ve kterém se hráč vydá na pouť skrz nádhernou a nebezpečnou přírodu tropického ostrova, aby odhalil jeho dlouho zapomenuté tajemství. Každá postava má soubor schopností, které mohou hráči kombinovat, aby vyřešili problémy, na které narazí během své cesty. Navíc si mohou hráči ochočit dinosaury a pracovat s nimi tak, aby si poradili i s úkoly, na které lidské ruce nestačí,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Pokud se podaří získat 800 tisíc dolarů, tak hra vyjde v roce 2019 na PC. Beta by měla být v listopadu 2018. V srpnu 2019 by potom Claw Hunter mohl dorazit na PlayStation 4 a Xbox One, ovšem za předpokladu, že se celkově vybere 900 tisíc dolarů (22,5 milionu korun).

Za vybraných 800 tisíc dolarů (20 milionu korun) slibují autoři dodat Claw Hunter na PC s operačními systémy Windows, kde nabídne dvacetihodinové hraní a 30 unikátních dinosaurů - suchozemské i vodní s jedinečnými animacemi a umělou inteligencí.

Co se nových informací týče, dozvěděli jsme se, že hra prolíná příběh tří postav. Mladého domorodého lovce, šamanky, která je schopná komunikovat s dinosaury a holandského doktora přírodních věd, který se na ostrov dostane po ztroskotání jeho domovské lodi. Tyto postavy mají k dispozici speciální dovednosti, jejichž kombinace bude nutná k postupu hrou a řešení problémů, na které narazí při své cestě do srdce ostrova. V titulu nebude chybět horolezectví, stealth, úskoky, maskování a také systém pro vytváření a modernizaci zbraní, výrobu pastí a pro přípravu různých druhů léků k léčbě zranění.

Denní a noční cyklus bude ovlivňovat zvířata na ostrově. Každé zvíře se bude chovat odlišně. Některá během noci spí, zatímco jiná zvířata se vydávají na lov. I v noci budete muset podnikat dobrodružství, některé poklady lze totiž najít pouze v noci.

Líbí se vám Claw Hunter? Pokud ano, vznik tohoto titulu můžete podpořit na Kickstarteru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama