České studio Warhorse nebylo poslední akvizicí společnosti THQ Nordic
Novinka České studio Warhorse nebylo poslední akvizicí společnosti THQ Nordic

České studio Warhorse nebylo poslední akvizicí společnosti THQ Nordic

Michal Burian

Michal Burian

4
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Švédská společnost má připraveno více než 200 milionů amerických dolarů.

Reklama

Švédská společnost THQ Nordic má v úmyslu další velké nákupy herních studií a herních značek. Pro tyto účely má připraveno více než 200 milionů amerických dolarů. Jinými slovy akvizice českého studia Warhorse se středověkým RPG titulem Kingdom Come: Deliverance nebyl poslední větší nákup. Ba naopak, byl to začátek dalšího rozšiřování THQ Nordic v letošním roce.

THQ Nordic mají obrovské ambice a chtějí soutěžit s těmi největšími vydavatelskými domy - Ubisoft, Electronic Arts, Bethesda, Activision Blizzard... Kde na to v THQ Nordic berou pořád peníze? Dnešních 225 milionů dolarů pochází z akcií, švédská společnost uvolnila nové akcie, po kterých se, dle všeho, rychle zaprášilo. Mezi stávajícími a novými investory jsou například First National AP Fund, Second National AP Fund a Odin Fonder.

https://www.zing.cz/specialy/96054209/thq-nordic-co-je-to-vubec-za-firmu/

Minulý týden THQ Nordic koupili české studio Warhorse a společně s ním i značku Kingdom Come: Deliverance. Celková investice činí 42 milionu eur (přes 1,1 miliardy korun), přičemž tým nadále povedou hlavní členové, tedy Daniel Vávra, Martin Klíma, Martin Frývaldský a Viktor Bocan.

Co společnost THQ Nordic vlastní? Není toho málo. Největší akvizicí je rozhodně Koch Media s Deep Silver. Dále studia Coffee Stain, BugBear a HandyGames. A potom celá řada herních značek, třeba Carmageddon, Goat Simulator, Expeditions, Sanctum, Wreckfest, Alone in the Dark, Act of War, Kingdoms of Amalur, TimeSplitters, Second Sight, Townsmen, Aces of Luftwaffe, Dead Island, Metro (licence) či Saints Row.

https://www.zing.cz/novinky/96053754/77-her-pripravuji-v-thq-nordic/

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama